Változik a rajtrács a Kanadai Nagydíjon

Hárman is rajtbüntetést kaptak, így némileg változik a rajtrács a Kanadai Nagydíjon.


Hárman is rajtbüntetést kaptak, így némileg változik a rajtrács a Kanadai Nagydíjon.

Kimi Räikkönen és Daniel Ricciardo is egy-egy kéthelyes rajtbüntetést kapott az időmérő után, mert nem sorakoztak fel megfelelően a bokszutcában, mikor mindenki arra törekedett, hogy a lehető leghamarabb visszatérhessen a pályára, hiszen a Felipe Massa balesetét követő piros zászló mindössze két perccel a második etap vége előtt lebbent fel.

Räikkönen azonban csak egy pozíciót veszített, ugyanis ő időben előbb kapta a büntetést, mint Ricciardo. A finn világbajnok így a 10., míg ausztrál kollégája a 11. pozícióból várhatja a mai megmérettetést Montrealban.

A Lotus és a Toro Rosso versenyzőjét azért büntették meg, mert azzal, hogy a bokszutca baloldalán sorakoztak fel, pozíciókat nyertek ellenfeleikkel szemben. Räikkönen másodikként hagyta el a bokszutcát, jóllehet negyedikként érkezett meg, míg Ricciardo negyedikként távozott, pedig hatodikként érkezett.

A stewardok egy másik eset kapcsán is vizsgálták Räikkönent, aki a Q3-ban is hasonló szituációba keveredett, de aztán úgy döntöttek, nem büntetik meg másodszor is a finn pilótát, ugyanis Mark Webber hátráltatta lassú indulásával a bokszutcában.

Sergio Perez, Jean-Eric Vergne és Pastor Maldonado is idézést kapott a bokszutcai affér miatt, ám őket nem büntették meg, mert nem kerültek előnybe a többiekkel szemben.

Romain Grosjain még az elmúlt futamról magával hozott tízhelyes rajtbüntetése miatt kénytelen hátrébbról, pontosabban az utolsó helyről indulni, miután csak a 19. pozícióban végzett a szombati időmérőn.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!