Lépj be az F1Világ Paddockba és kövesd élőben a Szaúd-Arábiai Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Változik a rajtsorrend a Török Nagydíjon

Jerome d’Ambrosio egy öthelyes rajtbüntetést kapott, amiért figyelmen kívül hagyta a sárga zászlót a pénteki második szabadedzésen.


Jerome d’Ambrosio egy öthelyes rajtbüntetést kapott, amiért figyelmen kívül hagyta a sárga zászlót a pénteki második szabadedzésen.

Csatlakozz, hogy azonnal értesülj az F1 legfrissebb híreiről!:

A Virgin Racing belga pilótája gázelvétel nélkül haladt át a veszélyzónán, pedig a pályabírók bőszen lengették a sárga zászlót, miután Pastor Maldonado megpördült a hírhedt nyolcas kanyarban a második szabadedzésen.

A sportfelügyelők a felvételek kielemzése után úgy ítélték meg, hogy d’Ambrosio hibázott, amiért egy öthelyes rajbüntetést kapott, így csak a mezőny végéről vághat neki a vasárnapi megmérettetésnek, miután a huszadik helyen végzett a szombati időmérőn.

Paul di Resta azonban megúszta egy figyelmeztetéssel, pedig az időmérő második etapjában nem tett eleget az FIA kérésének, és nem állt meg mérlegelni a második etapban.

A Force India skót pilótája azzal magyarázta mindezt, hogy nem látta az erre figyelmeztető jelzést, ugyanis éppen takarásban volt a lámpa az előtte haladó miatt, amit a szövetség – a bizonyítékok fényében – el is fogadott.

„Nagyon közel voltam az egyik Toro Rossóhoz, és nem láttam a jelzést. Nagyon későn láttam meg, hogy valami volt ott, de nem voltam biztos abban, hogy a jelzés kinek szól, hiszen 100km/h-val haladsz” – magyarázta.

„Szóval azonnal rádióztam a csapatnak, és mondtam, hogy nem vagyok biztos abban, hogy elmulasztottam-e valamit. Azonnal jeleztük az FIA-nak, hogy mi történt, és természetesen mérlegelésre bocsátottuk az autót, bár figyelmeztetést kaptam.”

„Korábban még soha nem intettek ki mérlegelésre, így nem is igazán ismerem ennek a folyamatát.”

Di Resta a 13. pozícióból vághat neki a vasárnapi megmérettetésnek.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!