Változik az F1-es naptár, két verseny lesz Ausztriában! - F1VILÁG.HU

Változik az F1-es naptár, két verseny lesz Ausztriában!

Azt követően, hogy a koronavírus-járvány miatti intézkedések okán ellehetetlenült a Forma-1-es Török Nagydíj június közepi megrendezése, a száguldó cirkusz vezetősége változtatott a 2021-es versenyaptáron. Ennek megfelelően két versenyt rendeznek majd Ausztriában, a Francia Nagydíjat pedig egy héttel korábban tartják majd!

A Forma-1 vezetősége az elmúlt napokban komoly egyeztetéseket folytatott a Török Nagydíj szervezőivel, és végül az a döntés született, hogy az utazási szigorítások miatt az isztambuli versenyt nem tarthatják meg június 11-13. között. A verseny promótere azt kérte, hogy az év későbbi szakaszában próbálják majd megtartani a Török Nagydíjat, mint ahogy még az év elején a kínai versenyrendezők is kérték.

Ennek megfelelően az F1 vezetősége úgy döntött, Spielbergben két versenyt tartanak majd: az első futam Stájer Nagydíj néven kerül lebonyolításra június 25-27. között, míg az Osztrák Nagydíjat az eredeti terveknek megfelelően július 2-4. között rendezik.

 

Emiatt pedig változik a Francia Nagydíj időpontja, melyet így a tervezettnél egy héttel korábban, június 18-20. között tartanak meg. Mindez azt jelenti, hogy a 2021-es F1-es naptár továbbra is 23 nagydíjból áll.

A Forma-1 a kiadott közleményben felhívja a figyelmet arra, a koronavírus-járvány miatti képlékeny helyzet okán rugalmasnak kell lenniük, és folyamatosan monitorozzák a globális helyzetet.

„Mindannyian szerettünk volna versenyezni Törökországban, de az utazási korlátozások miatt nem tudunk ott lenni júniusban” – mondta Stefano Domenicali, az F1 elnök-vezérigazgatója.

„A Forma-1 ismét bizonyította, hogy képes gyorsan reagálni a fejleményekre, és képes megoldást találni. Nagy örömünkre szolgál, hogy az ausztriai dupla fordulóval tartjuk magunkat a 23 versenyes tervhez. Szeretnék köszönetet mondani a törökországi promóternek és hatóságoknak az erőfeszítéseikért, mint ahogy a francia és osztrák szervezőknek a sebességükért, rugalmasságukért és lelkesedésükért.”

A módosított Forma-1-es versenynaptár IDE kattintva nézhető meg!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!