Változtat a McLaren, de nem tart a kockázatoktól

SUZUKA, JAPAN - OCTOBER 13: Carlos Sainz Jr., McLaren MCL34 during the Japanese GP at Suzuka on October 13, 2019 in Suzuka, Japan. (Photo by Steven Tee / LAT Images)
Fotó: McLaren
Nem jár komoly kockázatokkal a McLaren Forma-1-es csapata számára az, hogy 2020-ra változtat versenyautójának koncepcióján.

A brit istálló várhatóan a három topcsapat mögött a 4. helyen zárja az idei konstruktőri bajnokságot, versenyautója ugyanis következetesen erős tudott lenni az idény során.

Annak érdekében, hogy jövőre megtehessék a következő lépést, a wokingiak úgy döntöttek, változtatnak versenyautójuk tervezési koncepcióján James Key technikai igazgató vezetése mellett.

Habár egy ilyen döntés veszélyeket rejt magában, a McLaren csapatfőnöke, Andreas Seidl biztos benne, helyes döntést hoztak.

„Úgy fogalmaznék, hogy ahol most tartunk, ez nem egy kockázat, hanem egy lehetőség” – mondta a szakember.

„A célunk világos: meg akarjuk tenni a következő lépést. Szóval remélhetőleg sikerül közelebb kerülnünk a topcsapatokhoz, ami a következő komoly eredmény lenne a csapat számára.”

Noha változtatnak az autó tervezési koncepcióján, Seidl azt azért leszögezte, a 2020-as versenyautó nem lesz egy teljes mértékben átalakított modell.

„Nem nevezném én olyan radikálisnak. De figyelembe véve a lemaradásunkat a topautókhoz képest, mivel a szabályok ugyanazok maradnak, megpróbálunk tisztességes előrelépést tenni, ami azt jelenti, hogy a bizonyos koncepciók változnak az autót tekintve.”

A szabályok ugyan nem változnak 2020-ra, Seidl szerint azonban nem sok értelme van az új elemeket már idén tesztelni a versenyhétvégéken.

„Jelenleg nem látunk semmi olyan elemet, amit kifejleszthetnénk az idei autóra, hogy aztán átmentsük. A szabályok szinte ugyanazok maradnak, úgyhogy át lehet vinni bizonyos dolgokat a jövő évre, de nem az a helyzet, hogy kifejlesztünk bizonyos elemeket a jövő évi autóhoz, és azokat már idén pályára visszük.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!