IMOLAGP

Változtat csapatutasítási módszerein a Mercedes

A Mercedes Forma-1-es alakulatánál nem zárják ki annak lehetőségét, hogy a jövőben is alkalmaznak csapatutasítást, Toto Wolff azonban elárulta, a kommunikációs metóduson változtatnak a magyarországi problémák után.


A Mercedes Forma-1-es alakulatánál nem zárják ki annak lehetőségét, hogy a jövőben is alkalmaznak csapatutasítást, Toto Wolff azonban elárulta, a kommunikációs metóduson változtatnak a magyarországi problémák után.

A hungaroringi versenyen a német istálló arra utasította világbajnok versenyzőjét, Lewis Hamiltont, engedje el maga mellett a más taktikán versenyző csapattársát, Nico Rosberget, ő azonban nem tett eleget a kérésének, nem értette ugyanis, miért kellene megkönnyítenie bajnoki riválisa dolgát.

Az esetet követően a Mercedes vezérkara egyenként elbeszélgetett a versenyzőkkel, ám a csapat nem zárja ki a további csapatutasítás lehetőségét, hiszen könnyen elképzelhetőek olyan forgatókönyvek, melyek során a két pilóta segítheti egymást.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója mindazonáltal világossá tette, nem fognak erőszakoskodni versenyzőikkel.

„Amit mondtunk Nicónak [Magyarországon], az az volt, hogy Lewis el fogja őt engedni, ami talán nem a megfelelő megfogalmazás volt” – mondta a szakember.

„És akár ösztön, akár intelligencia vezérelte, amit Lewis reagált, véleményem szerint az volt a helyes – ‘ha Nico meg tud előzni, nem fogom megnehezíteni a dolgát’.”

„Talán ez az egyetlen dolog, amit elvárhatunk az elöl lévőtől. Szóval gondosan meg kell válogatnunk a szavainkat. Tisztában kell lennünk a csata hevével. Nem ez volt az utolsó eset, hogy volt némi félreértés köztük, és nem ez volt az utolsó alkalom, hogy tanulnunk kell belőle.”

Rosberg Belgiumban nem volt hajlandó kommentálni a Hungaroringen történteket, Wolff pedig úgy nyilatkozott, időnként elkerülhetetlen, hogy valamely versenyzőjük elégedetlen legyen a döntéssel.

„Ez nem csak egy küzdelem a versenypályán – küzdelem ez azon kívül is. A verseny része a pozícionálás, az arra való törekvés, hogy a lehető legjobb kapcsolatban légy a csapattal, hogy a legtöbbet hozhasd ki belőlük.”

„Úgy gondolom, teljesen normális, hogy a versenyzőknek vannak efféle hullámvölgyeik. Néha elégedettebb az ember, máskor kevésbé – nekünk pedig arról kell megbizonyosodnunk, hogy mindig a legtöbbet hozzuk ki belőlük.”

„De ez nem egy olyan biznisz, ahol mindenki elégedett lehet. Döntéseket kell hoznunk, ha pedig döntünk, az időnként egyik oldal felé billenti a mérleg nyelvét, míg máskor a másik oldalra. De mindig fairnek kell lennünk és őszintének, ez az egyetlen módja annak, hogy megbirkózzunk azzal, hogy két topversenyzőnk van.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!