Változtat csapatutasítási módszerein a Mercedes

A Mercedes Forma-1-es alakulatánál nem zárják ki annak lehetőségét, hogy a jövőben is alkalmaznak csapatutasítást, Toto Wolff azonban elárulta, a kommunikációs metóduson változtatnak a magyarországi problémák után.


A Mercedes Forma-1-es alakulatánál nem zárják ki annak lehetőségét, hogy a jövőben is alkalmaznak csapatutasítást, Toto Wolff azonban elárulta, a kommunikációs metóduson változtatnak a magyarországi problémák után.

A hungaroringi versenyen a német istálló arra utasította világbajnok versenyzőjét, Lewis Hamiltont, engedje el maga mellett a más taktikán versenyző csapattársát, Nico Rosberget, ő azonban nem tett eleget a kérésének, nem értette ugyanis, miért kellene megkönnyítenie bajnoki riválisa dolgát.

Az esetet követően a Mercedes vezérkara egyenként elbeszélgetett a versenyzőkkel, ám a csapat nem zárja ki a további csapatutasítás lehetőségét, hiszen könnyen elképzelhetőek olyan forgatókönyvek, melyek során a két pilóta segítheti egymást.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója mindazonáltal világossá tette, nem fognak erőszakoskodni versenyzőikkel.

„Amit mondtunk Nicónak [Magyarországon], az az volt, hogy Lewis el fogja őt engedni, ami talán nem a megfelelő megfogalmazás volt” – mondta a szakember.

„És akár ösztön, akár intelligencia vezérelte, amit Lewis reagált, véleményem szerint az volt a helyes – ‘ha Nico meg tud előzni, nem fogom megnehezíteni a dolgát’.”

„Talán ez az egyetlen dolog, amit elvárhatunk az elöl lévőtől. Szóval gondosan meg kell válogatnunk a szavainkat. Tisztában kell lennünk a csata hevével. Nem ez volt az utolsó eset, hogy volt némi félreértés köztük, és nem ez volt az utolsó alkalom, hogy tanulnunk kell belőle.”

Rosberg Belgiumban nem volt hajlandó kommentálni a Hungaroringen történteket, Wolff pedig úgy nyilatkozott, időnként elkerülhetetlen, hogy valamely versenyzőjük elégedetlen legyen a döntéssel.

„Ez nem csak egy küzdelem a versenypályán – küzdelem ez azon kívül is. A verseny része a pozícionálás, az arra való törekvés, hogy a lehető legjobb kapcsolatban légy a csapattal, hogy a legtöbbet hozhasd ki belőlük.”

„Úgy gondolom, teljesen normális, hogy a versenyzőknek vannak efféle hullámvölgyeik. Néha elégedettebb az ember, máskor kevésbé – nekünk pedig arról kell megbizonyosodnunk, hogy mindig a legtöbbet hozzuk ki belőlük.”

„De ez nem egy olyan biznisz, ahol mindenki elégedett lehet. Döntéseket kell hoznunk, ha pedig döntünk, az időnként egyik oldal felé billenti a mérleg nyelvét, míg máskor a másik oldalra. De mindig fairnek kell lennünk és őszintének, ez az egyetlen módja annak, hogy megbirkózzunk azzal, hogy két topversenyzőnk van.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!