Friss hírek

Változtatna az abroncsok jelölésén a Pirelli

Módosítana abroncsai jelölésén a következő szezonra a Forma-1 idén visszatért gumigyártó, a Pirelli.


Módosítana abroncsai jelölésén a következő szezonra a Forma-1 idén visszatért gumigyártó, a Pirelli.

Az olasz vállalat a 2011-es szezont megelőzően döntött amellett, hogy színekkel különbözteti meg különböző keverékű abroncsait, ennek megfelelően a kemény ezüst, a közepes fehér, a lágy sárga, míg a szuperlágy keverék piros színkódot kapott.

Hirdetés
 

Ezzel együtt az abroncsok megkülönböztetése időnként nem egyszerű feladat, különösen akkor, amikor a csapatok egy versenyhétvége során a közepes –és a kemény keveréket használhatják.

A Pirelli motorsport-igazgatója, Paul Hembery elmondta, a következő idény előtt megpróbálnak kidolgozni egy jobb megoldást a jelölésre vonatkozóan.

„Azt gondolom, egy kicsit változtatnunk kell ezen a területen, és javítanunk kell a jelölésen, főként a kemény –és közepes keverékek, tehát az ezüst és a fehér szín esetében” – fogalmazott a szakember az Autosport című brit szaklapnak nyilatkozva.

„Dolgozunk az ügyön. Megoldás még nem született.”

Hembery hozzátette, nem a színek okozzák számukra a legnagyobb problémát, hanem az, hogy a fent említett jelöléseket miképp tudják rányomtatni az abroncsokat.

„Ez az egész egy folyamat – a színeket tekintve hozhatunk késői döntést. A dolog, ami egy kicsit időigényesebb, hogy miképp tudjuk ezeket a színeket ráhelyezni az abroncsokra. Nagyon egyszerűen hangozhat, de amikor megpróbáljuk rányomtatni, megpróbálunk ráhelyezni valamit egy íves oldalfalra, aminek ellenállnia kell például annak, hogy egy autó áthajt a kerékvetőn, az igencsak kalandos folyamat.”

A Pirelli motorsport-igazgatója továbbá elmondta, nem tervezik, hogy a jövő hétvégi Szingapúri Nagydíjon világító matricákat alkalmaznak majd.

„Matricákat használunk, ami azt jelenti, hogy amint az abroncs megkötött, a mintázat rögtön rákerül az oldalára. A jelenlegi címkézési technológia nem teszi lehetővé, hogy fluoreszkáló pigmenteket alkalmazzunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!