Friss hírek

Változtatnak az abu dhabi F1-es pálya vonalvezetésén

Módosítanak az abu dhabi versenypálya vonalvezetésén annak érdekében, hogy az idei szezonzáró futamon több előzést láthasson a nagyközönség.

Az ultramodern versenypályán évek óta komoly problémát okoz az, hogy a versenyzők nehezen jutnak előzési lehetőséghez, egy ideje pedig már voltak arra vonatkozó tervek, hogy ezt kiküszöbölendő módosítsanak a vonalvezetés kialakításán.

A pálya tisztviselői viszont hétfőn megerősítették, zöld utat kaptak a változtatásokhoz, így az idei, december 12-i versenyig számos kanyaron módosítanak.

„Hallgattunk a nézőkre, a rajongókra, a versenyzőkre, az F1-re és az FIA-re, és dolgozunk néhány változtatáson – izgalmas változtatásokon – a pálya vonalvezetését illetően” – mondta Saif Al Noaimi, az Abu Dhabi Motorsport Management vezérigazgatója.

„A nyár folyamán, az idei Abu Dhabi Nagydíjra elvégzünk néhány módosítást a pályán.”

Hogy pontosan milyen változtatásokról van szó, azt hamarosan nyilvánosságra hozzák, a szervezők pedig azt remélik, a pálya nyomvonalának megváltoztatásával növelni tudják majd az előzések számát.

„A cél végső soron az, hogy több lehetőséget kínáljunk a kerék a kerék elleni versenyzéshez” – mondta a vezérigazgató.

„Több előzési lehetőséget, és gyorsabb, ritmusosabb pályát akarunk kreálni a jelenlegi szabályoknak megfelelően.”

„Szóval több előzést és akciót várunk, és remélhetőleg a bajnoki küzdelem egészen a szezonzáróig zajlik, és nálunk dől majd el.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!