Van, aki már Russell csapattársaként látja Sainzot - F1VILÁG.HU

Van, aki már Russell csapattársaként látja Sainzot

HIRDETÉS
A korábbi Forma-1-es versenyző, Ralf Schumacher szerint jó esély van rá, hogy végül Carlos Sainz veszi át a Ferrarihoz távozó Lewis Hamilton helyét a Mercedesnél.
SAINZ Carlos (spa), Scuderia Ferrari SF-24, portrait during the Formula 1 Qatar Airways Austrian Grand Prix 2024, 11th round of the 2024 Formula One World Championship from June 28 to 30, 2024 on the Red Bull Ring, in Spielberg, Austria - Photo Florent Gooden / DPPI

A spanyol pilóta korábban egyeztetéseket folytatott a német istállóval, ezek azonban megrekedtek, és egy ideje úgy tűnt, Sainz számára a Williams, a Sauber/Audi és az Alpine jeleni a reális opciókat 2025-re. A rutinos versenyző egyelőre még nem döntött a jövőjéről, nemrégiben pedig Toto Wolff nyilatkozott hízelgően róla — megerősítve ezzel gyakorlatilag azt, hogy Sainz még mindig esélyes Hamilton ülésére.

„Azt gondolom, leszűkítettük azon versenyzők körét, akikkel a jövőben szeretnénk együtt dolgozni. És a Mercedes javára akarunk dönteni, a következő 5-6 év tekintetében. Kimi [Antonelli] és George [Russell] pedig már régóta a Mercedes juniorversenyzői, és szeretnénk hűségesek maradni a programhoz” — mondta Wolff nemrég egy lapinterjúban.

„Ennek ellenére Carlosnál van egy hozzáadott érték, különösen akkor, ha jövőre egy nagyon szoros bajnokság során lesz még egy olyan pilótánk, aki nagyon versenyképes, aki — ha jó az autónk — segíthet a konstruktőri bajnokságban folyó harcban.

„Természetesen sok érv szól mellette, ezért is szeretnék időt hagyni a döntésre, és minden lehetőséget nyitva tartani, ameddig csak lehet. Amikor Carlosszal beszéltem, azt mondtam neki: ‘Nem vagyok biztos benne, hogy tudsz addig várni, amíg szeretném, hogy várj’.”

Bár Sainz nemrég azt mondta, örülne, ha mihamarabb döntést hozhatna jövőjéről, Ralf Schumacher szerint jó esély van arra, hogy a spanyol végül a Mercedesnél köt ki.

„Az emberek azt gondolták, biztosan a Williamsnél lesz, de úgy tűnik, ez már nem valósul meg. Ami az Alpine-t illeti, talán” — mondta a német. „De hirtelen nagyszerű esélye lett a Mercedesnél is, mert Toto azt mondja, néhány dolog ismét változott. Ezért is van az, hogy én szinte már George Russell oldalán látom.”

Maga Sainz a jövőjével kapcsolatban legutóbb azt mondta: „A lehető legtöbb időt rászánom arra, hogy meghozzak egy ilyen fontos döntést, mert ez életem következő néhány évét határozza meg. Azt gondolom, teljesen jogosan adok időt magamnak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!