Van, aki szerint Leclerc már 2019-ben legyűri Vettelt - F1VILÁG.HU

Van, aki szerint Leclerc már 2019-ben legyűri Vettelt

HIRDETÉS
Fotó: Alfa Romeo Sauber

Akár már 2019-ben a Ferrari első számú versenyzője lehet Charles Leclerc – ezt a korábban szintén Ferrari-juniorként feltörekvő Raffaele Marciello mondta a minap egy interjúban.

Leclerc a következő évre Kimi Räikkönen helyét veszi át a Ferrarinál, így a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel oldalán kell bizonyítania.

Marciello szerint a monacói tehetség alaposan megnehezítheti majd Vettel dolgát jövőre.

„A Red Bullos évek során Vettel mögött ott volt Mark Webber, de Webber nem egy bajnok volt, és az autó jobb volt az összes többinél” – mondta az olasz pilóta az AS című sportlapnak, majd felidézte azt is, amikor Vettel az energiaital-gyárosoknál eltöltött utolsó évében alulmaradt Daniel Ricciardóval szemben.

„Egy bajnoknak mindig alkalmazkodnia kell, nem pedig küszködni a nyomás alatt – márpedig most ezt látjuk Vetteltől. A Kimivel való összehasonlítás sem mérvadó, hiszen amikor 2014-ben teszteltem Abu Dhabiban, 7 tizeddel gyorsabb voltam… Szerintem Kimi veszített a motivációjából pár éve.”

„Én személy szerint azt sem gondolom, hogy Vettel egy szinten van Hamiltonnal, Alonsóval, sőt, akár Kubicával. Meggyőződésem, hogyha Leclerc a Ferrarinál lesz, rögtön le tudja majd győzni Sebastiant.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!