Friss hírek

Van házi feladat a McLarennél, de elégedettek Norrisék

Sok feladat vár még a versenyzők szerint a McLaren Forma-1-es csapatára, noha mind Lando Norris, mind Carlos Sainz meglehetősen elégedett az Abu Dhabi Nagydíj pénteki edzésnapján elvégzett munkával.

Norris 57 kört tett meg az első két szabadedzésen, és végül az 5. legjobb idővel zárta a napot – elmondása szerint elégedettek lehetnek a munkával, habár finomítani kell még a beállításokon, hogy a legtöbbet tudják kihozni a McLaren autójából.

„Pozitívan alakult az év utolsó pénteki edzésnapja” – fogalmazott a fiatal pilóta. „Sikerült remek előrelépéseket tenni, de még sok lesz a tennivaló ma este.”

„Szerintem elégedettek lehetünk azzal, amit elértünk, de láttuk, mennyire szoros volt, ha tehát nem sikerül mindent maximalizálnunk szombaton, könnyen messze kerülhetünk attól, ahol lenni szeretnénk.”

„Szóval leszegett fejjel dolgozunk azért, hogy egy kicsit többet kihozzunk az autóból, és holnap újra nekivágunk!”

A McLaren másik versenyzője, Carlos Sainz csak a 12. legjobb idővel zárta a napot, ám így is elégedett volt autójával.

„Egy kicsit jobban sikerült most a kezdés. Rögtön azt éreztem, hogy az autó benne van az ideális tartományban” – magyarázta a spanyol.

„Sajnos valahányszor felraktuk a lágy gumit, nem tudtunk tiszta köröket futni a forgalom miatt, vagy egyszerűen nem találtuk el a beállításokat. Szóval van még némi házi feladatunk ezzel a gumifal, illetve azzal kapcsolatban, hogy hogyan is hozhatnánk ki többet belőle.”

„A lágy keverék lesz nyilván az időmérős gumi, és a mai eredményt látva fontos lesz találni még némi köridőt ezzel a keverékkel – mivel 7 versenyző volt 1 tizeden belül.”

„Ideje kielemezni a dolgokat, és felkészülni szombatra!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!