Van remény? Óriási lépéseket tett meg az elmúlt 10 napban a Mercedes! - F1VILÁG.HU

Van remény? Óriási lépéseket tett meg az elmúlt 10 napban a Mercedes!

HIRDETÉS
Az elmúlt másfél hétben óriási előrelépéseket tudott tenni a Mercedes Forma-1-es csapata – erről beszélt a szaúdi időmérőt követően a német istállót irányító Toto Wolff.
2023 Saudi Arabian Grand Prix, Saturday - LAT Images George Russell

A Mercedes kiábrándító formában vágott neki az idénynek, és hamar belátta, idei versenyautója egész egyszerűen nem elég jó ahhoz, hogy a győzelmekért harcoljanak vele a versenyzők. Toto Wolff már Bahreinben arról beszélt, zsákutcába jutottak a W14-es kódjelű modellel, így koncepcióváltásra lesz szükségük.

A Mercedes a szezonnyitót követően válságértekezletet is tartott, George Russell elmondása szerint pedig határozott döntések születtek, és már meg is kezdődött a munka ahhoz, hogy mihamarabb újra az élmezőnyben versenyezhessenek.

Russell a Szaúd-arábiai Nagydíj tegnapi időmérőjén az autó teljesítményéhez mérten remekül szerepelt, a mai futamot pedig a 3. helyről kezdheti majd meg. Főnöke, Toto Wolff a kvalifikációt követően beszélt arról, milyen komoly előrelépéseket tettek az elmúlt két hétben.

„Igazán nagy lépéseket teszünk most meg kutatási- és fejlesztési részlegünkön, a szélcsatornában. Igazán nagy lépések ezek” – mondta a szakember Dzsiddában. „Csupán szükségünk volt a megerősítésre Bahreinben azzal kapcsolatban, hogy elszúrtuk. Most ez megvan, ezért is nem írok le soha semmit!”

„Hogy a szombati teljesítmény után reális-e világbajnoki címről beszélni? Nem, nem az – butaság lenne így gondolkodni. Ugyanakkor viszont a motorsportban soha nem szabad feladni, és ha továbbra is olyan nagy lépéseket teszünk meg, mint az elmúlt 10 napban, akkor szerintem ez fogunk érni arra a pontra, amikor már tényleg győzelmekért harcolhatunk.”

A Mercedes-főnököt a sajtótájékoztatón megkérték arra, részletezze, pontosan miben is ért el fejlődést a csapat, ő pedig így felelt: „Nagy lépések ezek a relatív teljesítmény tekintetében. Olyan fejlődés a kutatás és fejlesztés részéről, illetve az aerodinamikában, melyek sokkal nagyobbak, mint amiket az elmúlt időszakban elértünk.”

„Sikerült felszabadítanunk némi potenciált pusztán azzal, mert egyszerűen más szemszögből vizsgáltuk a dolgokat, más perspektívából, hiszen már rendelkezésünkre állt mindaz, amit a bahreini teszten és a bahreini versenyen megtanultunk.”

„Szóval nem volt visszalépés, épp ellenkezőleg: azonnal kettőt előre léptünk!”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!