Vandoorne 2017-ben be akar mutatkozni az F1-ben

A GP2-es sorozat legutóbbi bajnoka, Stoffel Vandoorne azt reméli, 2017-ben bekerülhet az autósportok csúcsosztályába, a Forma-1-be.


A GP2-es sorozat legutóbbi bajnoka, Stoffel Vandoorne azt reméli, 2017-ben bekerülhet az autósportok csúcsosztályába, a Forma-1-be.

A 23 esztendős tehetség a McLaren támogatását élvezi, ennek megfelelően pedig a wokingi gárda teszt- és tartalékversenyzője lesz 2016-ban.

Mivel a GP2-ben bajnok lett tavaly, ott nem folytathatja a versenyzést – úgy tűnik, a McLarennél ellátandó feladatai mellett 2016-ban a japán Super Formula nevű sorozatban próbál szerencsét, ahol már tesztelhetett is.

Amikor Vandoorne-t arról kérdezték, megérti-e a McLaren, miszerint az idén is a Jenson Button – Fernando Alonso párossal vág neki az F1-es bajnokságnak, a belga tehetség így felelt: „A csapat jelenlegi helyzetét figyelembe véve abszolút megértem, hogy a legfőbb dolog a tapasztalat.”

„Amit tennünk kell, hogy közelebb kerülünk riválisainkhoz. A Forma-1-ben viszont nem a tapasztalat az egyetlen dolog, szóval mindent megteszek azért, hogy 2017-ben esélyt kapjak.”

„Hinnem kell magamban és a tehetségemben ahelyett, hogy azon gondolkodom, hogy elbukhatok. Az igaz, hogy minél tovább vár az ember az F1-es debütálásra, annál nagyobb a rizikó, hiszen vannak új fiatal tehetségek, akik minden évben próbálkoznak. De én úgy gondolom, a McLarennél hisznek bennem.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Stájer Nagydíj TV-közvetítései