Friss hírek

Vandoorne a legjobbkor érkezik a McLarenhez

A McLaren korábbi versenyzője, Kevin Magnussen azt mondja, Stoffel Vandoorne pályafutása szempontjából tökéletesen alakult az időzítés, hiszen a lehető legjobbkor érkezik a wokingi gárdához.


A McLaren korábbi versenyzője, Kevin Magnussen azt mondja, Stoffel Vandoorne pályafutása szempontjából tökéletesen alakult az időzítés, hiszen a lehető legjobbkor érkezik a wokingi gárdához.

A 2015-ös szezon GP2-es bajnoka a következő idényben Fernando Alonso csapattársaként bizonyíthat a Forma-1-ben.

Hirdetés
 

Magnussen 2014-ben maga is versenyzett a McLarennél, ám végül elveszítette ülését, noha rögtön első versenyén dobogóra tudott állni.

Amikor a Motorsport.com című brit szaklap arról kérdezte Magnussent, milyen tanácsokkal látná el Vandoorne-t, így felelt: „Nem kell tanácsokat adnom neki. Pontosan tudja, mit kell tennie. És vannak ott emberek, akik segítenek majd neki.”

„És azt gondolom, nagyon szerencsés, hogy jókor érkezhet meg a Forma-1-be – jókor kerül a McLarenhez. Szerintem remek dolgok vannak alakulóban ott. És szerintem ez egy olyan csapat, ahol nagyon jó lesz lenni.”

„Alonso személyében a világ legjobbja mellett kell bizonyítania, meg tudja majd mutatni, mire képes. Szóval úgy gondolom, minden adott számára ahhoz, hogy megvesse a lábát a Forma-1-ben.”

Magnussen – aki egyébként 2013-ban a Formula Renault sorozat 3,5 literes géposztályában legyőzte Vandoorne-t – hozzátette, a belga tehetségnek fél szemmel oda kell figyelnie jövőre Alonsóra is.

„Stoffel a GP2-ből érkezik – persze tudom, hogy legutóbb a Super Formulában versenyzett Japánban. De a GP2-ben a győzelemhez szokott hozzá. Hozzászokott ahhoz, hogy egy kicsit önző legyen – de mindenki így van ezzel, aki nyer.”

„Az ember magára figyel, magára összpontosít. Nem is kell másra. Nem kell figyelnie a csapattársára, mert könnyedén legyőzi. De ez most más lesz. Egy olyasvalaki lesz mellette, akire nagyon oda kell figyelnie. Figyelnie kell arra, mit csinál Alonso, és tanulnia kell tőle.”

„Alonso ugyanis még jobb, hiszen több tapasztalattal rendelkezik. És erre nagyon oda kell majd figyelnie, annyit kell tanulnia tőle, amennyit csak lehet.”

Magnussen egyébként jövőre már nem a Renault, hanem a Haas csapatánál folytatja a versenyzést az F1-ben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!