Friss hírek

Vandoorne az Aston Martin F1-es csapatához szerződött

Stoffel Vandoorne lesz az Aston Martin Forma-1-es csapatának egyik tartalékversenyzője a 2023-as szezonban – erősítette meg a silverstone-i istálló kedden.

A belga versenyző Felipe Drugovich mellett látja majd el a teszt- és tartalékversenyzői feladatokat a következő idényben, melynek keretében intenzív munkát végez majd a szimulátorban, és jócskán kiveszi a részét az Aston Martin F1-es autójának fejlesztéséből is.

A most 30 éves Vandoorne 2015-ben nyerte meg az F1 akkori előszobájának számító GP2-es sorozatot, 2016 és 2018 között pedig 41 versenyen állt rajthoz a királykategóriában. Ezt követően került a Forma-E-be, ahol a 2021/2022-es idény világbajnoka lett. A rutinos versenyző jövőre is rajthoz áll az elektromos versenysorozatban, emellett látja majd el feladatait az Aston Martin csapatánál.

Hirdetés
 

„Hihetetlenül izgalmas lesz tartalékversenyzővé előlépni a Forma-1-ben, nagy örömmel csatlakozom az Aston Martin csapatához. Nagy érdeklődéssel figyeltem az istálló fejlődését és egyre kiterjedtebb működését, és tudom, mennyire eltökéltek annak érdekében, hogy minden területen fejlődjenek” – mondta Vandoorne.

„Fantasztikus munka lesz csatlakozni Fernandóhoz [Alonso] és Lance-hez [Strollhoz], és segíteni őket a fejlesztésekben, és a jövő évi autó javításában, izgatottan várom már a kihívást.”

Vandoorne szerződése egyébként több évre szól, ezt az istálló csapatfőnöke, Mike Krack árulta el.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Vandoorne az Aston Martin F1-es csapatához szerződött
Ricciardo a McLarenről: Volt egy olyan sejtésem, hogy valami készül
Verstappent választották az év autóversenyzőjének
FIA-elnök: A Red Bull fair büntetést kapott, noha a riválisok vért akartak!
Verstappen elárulta, melyik volt a leggyengébb hétvégéje idén
Wolff: Senki más nem fog nyolc világbajnoki címet szerezni

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!