Friss hírek

Vandoorne: Ilyen autóval nehéz villogni

A Forma-1-ben első teljes idényét teljesítő Stoffel Vandoorne elismerte, nehéz úgy megmutatnia, mire képes, hogy a McLaren-Honda versenyautója továbbra sem túl versenyképes.

A GP2-es sorozat 2015-ös bajnoka tavaly egy versenyen már rajthoz állhatott a McLarennel: a belga a sérült Fernando Alonsót helyettesítette a Bahreini Nagydíjon, és végül pontszerző helyen, a 10. pozícióban ért célba.

Hirdetés
 

Vandoorne idén Jenson Button helyét vehette át a McLarennél, miután azonban a wokingi gárda versenyautója továbbra is gyengének mutatkozik, nem tudja megmutatni, mire képes. Az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon a 13. helyen ért célba.

„Kétségkívül nehéz a dolog, ha a csomag nem úgy teljesít, ahogy kellene” – mondta az ifjú versenyző.

„Komoly erőfeszítésekre lesz szükség a csapat részéről, hogy előrébb kerüljünk a mezőnyben, de ezzel már a barcelonai tesztek után tisztában voltunk.”

„Én a magam részéről annyit tehetek, hogy továbbra is keményen nyomom, és minden pozícióért megküzdök. A legjobbat kell nyújtanom a mérnökökkel való közös munkában is, és ki kell hoznom a legtöbbet ebből a csomagból. Azt gondolom, ez eddig többé-kevésbé sikerült.”

Vandoorne kifejtette, a botrányosan gyenge előszezon után a melbourne-i szereplésük kellemes meglepetés volt. A futamon Fernando Alonso egészen kieséséig pontszerző helyért harcolt, és végül „élete egyik legjobb versenyének” titulálta az ausztrál idénynyitót.

[ads1]

„Nehéz verseny volt, de tisztában voltunk azzal, hogy így lesz” – mondta Vandoorne.

„Egy autóval fejeztük be a távot – még úgy is, hogy problémánk volt. Fernando is majdnem célba ért. Barcelona után nem igazán számítottunk erre.”

„Nem volt könnyű dolgom, volt tennivaló a kormány mögött, rengeteget kellett tekergetni a kapcsolókon, hogy célba érjek. Elveszítettem az elektronika egy részét, majd a kijelző is elromlott, úgyhogy fogalmam sem volt, mi történik.”

„Sokkal korábban be kellett jönnünk a bokszba, hogy teljesen újraindítsuk az autót. Szóval mérföldkőnek számít az, hogy már most célba értünk a versenyautónkkal.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!