Friss hírek

Vandoorne: Jók az esélyeim a McLaren ülésére

A McLarennél jelenleg teszt- és tartalékversenyzőként tevékenykedő Stoffel Vandoorne úgy érzi, igencsak jó esélyei lehetnek arra, hogy 2017-ben már állandó pilótája legyen a wokingi gárdának.


A McLarennél jelenleg teszt- és tartalékversenyzőként tevékenykedő Stoffel Vandoorne úgy érzi, igencsak jó esélyei lehetnek arra, hogy 2017-ben már állandó pilótája legyen a wokingi gárdának.

A belga tehetség a Bahreini Nagydíjon megszerezte a csapat idei első pontját, amikor a sérült Fernnado Alonsót helyettesítette.

Vandoorne nem titkolt célja természetesen az, hogy jövőre állandó tagja legyen az F1-es mezőnynek – ehhez azonban az kell, hogy a McLaren megváljon valamely világbajnokától, Fernando Alonsótól vagy Jenson Buttontól.

Alonsónak 2017 végéig szerződése van a csapattal, így – hacsak nem bontanak szerződést a spanyollal –, Vandoorne Button helyére pályázhat jó eséllyel.

„Ami engem illet, remélem, hogy inkább előbb születik meg a döntés, mint később – szerintem mindenkinek ez lenne a legjobb” – mondta a GP2-es sorozat tavalyi legjobbja, aki idén dobogóval debütált a japán Super Formula szériában.

„Egyelőre még nem sokat tárgyaltunk a dologról. A versenyeken elég sokszor szóba került Eric-kel [Boullier] és Ronnal [Dennis]. Azt hiszem, szokványos egyeztetéseknek lehet ezt nevezni a jövő évet illetően.”

„Nagyon keményen dolgozom, és tudom, hogy jók az esélyeim, és remélhetőleg jövőre már én ülhetek az egyik autóban. Kétségkívül ez a célom. A prioritás az, hogy a McLaren versenyzője legyek jövőre.”

A 24 éves Vandoorne a jelenlegi F1-es mezőny 7 tagjánál is idősebb, Max Verstappen múlt vasárnapi győzelmével kapcsolatban pedig azt mondta: az ifjú tehetség bizonyította, hogy kevés tapasztalattal is lehet sikereket elérni.

„Ez valóban megmutatja, mire képesek a fiatalok tapasztalat nélkül is. Azt hiszem, az én eredményem is jó volt Bahreinben, hiszen úgy ültem autóba, hogy nem is tesztelhettem. Szerintem jó látni, hogy a fiatalok ott vannak az élmezőny közelében, bekerülnek topcsapatokhoz, és harcolni tudnak a győzelemért. Azt gondolom, ez az én esélyeimen is javíthat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek