Friss hírek

Vandoorne még nem mondott le az F1-es visszatérésről

A 2023-ban az Aston Martin teszt- és tartalékversenyzőjeként tevékenykedő Stoffel Vandoorne nem mondott még le arról, hogy újra a Forma-1-ben versenyezzen, ám jól tudja, nem az ő döntésén múlik ez.

A most 30 esztendős versenyző 2017-ben és 2018-ban két szezont töltött el a száguldó cirkuszban a McLaren versenyzőjeként, a wokingi gárda azonban nem hosszabbította meg szerződését. Ezt követően a Mercedes tartalékosa lett, majd versenyzett a Forma-E-ben is, ahol a 2021/22-es bajnokság legjobbja lett.

Vandoorne 2023-ban is az elektromos szériában folytatja a versenyzést, emellett viszont az Aston Martin F1-es csapatának teszt- és tartalékversenyzője is lesz.

Hirdetés
 

Amikor a belga pilótát arról kérdezték, lát-e esélyt arra, hogy újra a Forma-1-es mezőny állandó tagja legyen, azt mondta, minden, amit tehet, hogy jól teljesít, mivel „nem az ő döntésén múlik” a dolog.

„Amikor nincs Forma-E-s verseny, akkor feltehetően a paddockban leszek az Aston Martinnal” – nyilatkozta. „Ez egy feltörekvőben lévő istálló, nagyon agresszíven fejlesztik az autójukat, és újra együtt dolgozhatok barátommal, Fernandóval [Alonso].”

„Ami a visszatérést illeti, nehéz megítélni. Jó szezonom volt, szóval újra elkezdtek rólam beszélni. Megvolt az esélyem a Forma-1-ben, de vannak még mások is a Forma-E-ben, illetve más kategóriákban, akik megérdemlik az esélyt.”

„De nem mindig mi döntünk róla. Főleg a csapatok kívánságán múlik. Én csak annyit tehetek, hogy teljesítek, ez a legjobb eszközöm.”

Vandoorne hozzátette, az Aston Martin megállapodásának köszönhetően legalább arra lehetősége lesz, hogy újra Forma-1-es autót vezessen.

„Egy ideje már nem vezettem Forma-1-es autót. Szóval, ami a tapasztalatot illeti, nem tudom, milyen lesz beugrani egyik autóból a másikba. Az első alkalom trükkös lesz, de az ember gyorsan hozzászokik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!