Vandoorne úgy tudja, van esélye beugrani Hamilton helyett - F1VILÁG.HU

Vandoorne úgy tudja, van esélye beugrani Hamilton helyett

HIRDETÉS
A Mercedes Forma-1-es csapatának tartalékversenyzője, Stoffel Vandoorne elárulta, tudja, hogy „van esélye” arra, hogy hétvégén beugorjon Lewis Hamilton helyett, ám állítja, a német istálló még nem hozta meg döntését.
Stoffel Vandoorne (BEL) Mercedes Benz EQ, in the press conference

Hamilton azért nem állhat rajthoz a hétvégi Szahíri Nagydíjon, mert hétfőn pozitív koronavírus-tesztet produkált – mindezt kedden reggel jelentette be a Mercedes.

Azt viszont még nem tudni, hogy ki veszi át az angol helyét Bahreinben: a Mercedesnek két tartalékosa van: Stoffel Vandoorne és Esteban Gutierrez, utóbbi versenyzőnek azonban jelenleg nincs F1-es szuperlicence.

Úgy tudni viszont, az sem kizárt, hogy a német istálló a jelenleg a Williamsnél szolgálatot teljesítő juniorjának, George Russellnek szavaz bizalmat. Ehhez persze a brit istálló jóváhagyására is szükség lenne.

Vandoorne ma Valenciában tesztelt a Forma-E mezőnyével, újságírói kérdésre pedig azt mondta, még ő sem tud semmit.

„Nem tudom, mi fog történni, de azt tudom, hogy van esélyem arra, hogy vezessek” – mondta a Forma-E sorozat keddi, valenciai tesztnapja után a belga.

„De majd meglátjuk. Holnap utazom, aztán majd kiderül.”

Vandoorne megerősítette, beszélt a Mercedes csapatával Hamilton távollétéről, ám azt mondja, még nem született döntés.

„Reggel 7 óra körül kaptam az első üzenetet. A csapat szólt, hogy pozitív lett Lewis tesztje, és egy óra múlva jelentik be. De azóta is csak várok.”

„Hogy őszinte legyek, sokat nem tudtam gondolkodni rajta, hiszen a Forma-E tesztre fókuszáltam, ez volt a prioritás ma. Tudom, hogy holnap eleve utazom majd Bahreinbe, úgyhogy majd meglátjuk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!