Várakozó állásponton a Red Bull Racing

A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner elmondta, hogy addig nem akarnak, és nem is tudnak dönteni leendő motorszállítójukról, amíg le nem zárul jelenlegi partnerük, a Renault csalásügye, ami akár a francia cég távozásához is vezethet.

A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner elmondta, hogy addig nem akarnak, és nem is tudnak dönteni leendő motorszállítójukról, amíg le nem zárul jelenlegi partnerük, a Renault csalásügye, ami akár a francia cég távozásához is vezethet.

Az energiaital-gyárosok szerződése az év végén lejár a Renault-val, és a vezetőség az elmúlt hetekben többször is utalt arra, hogy a Mercedesszel köthet együttműködést.

A Red Bull ugyanis az utóbbi időben nincs megelégedve a franciák egységeivel, amik igencsak megbízhatatlannak bizonyultak, és teljesítményük sem az igazi, amire a cégcsoport feje, Dietrich Mateschitz is panaszkodott, aki szerint ennek is köszönhetik, hogy elbukták az idei bajnokságot.

A Mercedes-Benz azonban egyelőre nem tudja növelni motorpartnerei számát, mert ahhoz exkluzív partnere, a McLaren, és az FIA engedélye is kellene, amit maga a német cég sportigazgatója, Norbert Haug erősített meg a hétvégén Monzában.

A helyzetet az is nehezíti, hogy egyes források szerint az sem kizárt, hogy a Renault nem lesz ott a jövő évi rajtrácson, ha a Motorsport Világtanács bűnösnek találja a csalásügyben, és eltiltja őket, vagy éppen maguktól fordítanak hátat az F1-nek.

Ez pedig azt jelenti, hogy a Red Bull egyelőre nem tudja véglegesíteni motorpartnerét, pedig a csapat főtervezője, Adrian Newey korábban elmondta, hogy zárós határidőn belül meg kell tenniük azt, mert csak úgy tudják zökkenőmentesen folytatni az RB6 fejlesztését – habár a Brawn GP példája bizonyítja, hogy az utolsó pillanatig ki lehet várni a motorszerződés véglegesítésével.

Horner elmondta, hogy első körben meg akarják tudni, mi lesz a Renault-ügy végkimenetele, és majd csak azután kezdenek el azon agyalni, hogy miként tovább.

“Természetesen meg kell várnunk, hogy mi lesz a 21-i meghallgatás eredménye” – mondta a szakember az Autosportnak. “Erős a kapcsolatunk a Renault-val, amely kiváló partnere volt a csapatnak az elmúlt három évben, és meg kell várnunk, hogy miként alakulnak a dolgok.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!