Váratlan: Bejelentette távozását a Ferrari vezérigazgatója! - F1VILÁG.HU

Váratlan: Bejelentette távozását a Ferrari vezérigazgatója!

HIRDETÉS
Azonnali hatállyal távozik posztjáról a Ferrari vezérigazgatója, Louis Camilleri – jelentették be csütörtökön, késő este.
GP TOSCANA FERRARI 1000 F1/2020 -  DOMENICA 13/09/2020  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Louis Camilleri

Az olasz szakembert 2018 júliusában nevezték ki az olasz márka élére – a korábbi elnök, Sergio Marchionne halálakor. A Ferrari elnökével, John Elkannal azóta megosztották a feladatokat.

Camilleri távozását „magánéleti okokkal” indokolja, bejelentése annyira váratlan, hogy a Ferrarinál még nem tudják, ki veszi át a helyét. Egyelőre Elkann veszi át a feladatkörét.

A szakember a Philip Morristól is távozik, ahol a vállalat igazgatóságának tagja volt.

Camilleri nagy támogatója volt a Ferrari F1-es csapatának is, számos versenyre elutazott, és szoros kapcsolatban állt Mattia Binottó csapatfőnökkel.

A döntésével kapcsolatban az olasz szakember azt mondta: „A Ferrari része volt az életemnek, és az, hogy vezérigazgatóként szolgálhattam a márkát, óriási kiváltság.”

„A csodálatom a kivételes emberek iránt, akik Maranellóban dolgoznak, illetve a szenvedélyük és elkötelezettségük iránt nem ismer határokat. Büszke vagyok a vállalat 2018 óta elért eredményeire, és tudom, hogy a Ferrari legjobb évei még csak most jönnek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!