Friss hírek

Vasárnap tarthatják az F1-es időmérőt Japánban

Könnyen elképzelhető, hogy szombat helyett vasárnap tartják majd a Forma-1-es Japán Nagydíj időmérő edzését, a Hagibisz tájfun miatt ugyanis várhatóan nem tud majd pályára gurulni a száguldó cirkusz mezőnye holnapután.

Ahogyan arról az F1VILÁG.HU is beszámolt, a tájfun várhatóan szombaton éri el a pálya környékét, és bár a verseny szervezői abban bíznak, nem kell módosítani a tervezett programon, úgy tudni, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) és a FOM már rendelkezik vésztervvel arra az esetre, ha mégis át kell alakítani a menetrendet.

Úgy tudni, ha a tájfun végül eléri Szuzukát szombaton, a mezőny pedig nem tudja lefutni az időmérőt, akkor azt vasárnap, helyi idő szerint 9 órakor – tehát magyar idő szerint vasárnap 2 órakor – tartják meg.

Hirdetés
 

Az FIA és a verseny szervezői folyamatosan figyelemmel kísérik az időjárási viszonyokat, és döntenek majd a program esetleges változtatásáról.

Az F1VILÁG.HU-n természetesen folyamatosan beszámolunk a fejleményekről, mint ahogy a versenyhétvége valamennyi eseményéről.

2004-ben és 2010-ben egyébként szintén vasárnap kellett megtartani a Japán Nagydíj időmérő edzését, és ugyanez történt 2013-ban Ausztráliában, valamint 2015-ben az Egyesült Államokban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!