Friss hírek

Vasárnapra halaszthatják az F1-es időmérőt Szocsiban

Jó esély van rá, hogy nem szombaton, hanem a heves esőzések miatt csak vasárnap tartják meg a Forma-1-es Orosz Nagydíj időmérő edzését.

A királykategória mezőnye pénteken száraz pályán körözhetett Szocsiban, a meteorológiai előrejelzések szerint azonban szombatra komoly eső várható a verseny helyszínén.

A várható kedvezőtlen időjárás miatt már módosítottak a programon: a Forma-3-as sorozat első versenyét áttették mára.

A meteorológiai előrejelzések szerint 99 százalék, hogy esni fog az eső Szocsiban, és bár van esély arra, hogy a magyar idő szerint 14 órakor kezdődő időmérő idejére alábbhagy a csapadék, nem kizárt, hogy a kvalifikációt végül átteszik vasárnap délelőttre.

A pénteki második szabadedzés során egyébként a Red Bull sportigazgatója, Jonathan Wheatley is érdeklődött efelől. Michael Masi versenyigazgató akkor azt mondta, a szándék az, hogy a szombaton tartsák meg a kvalifikációt, ám próbálnak egy kicsit előre gondolkodni, hogy legyen B-tervük.

Ha nem tudják megtartani a 3. szabadedzést és az időmérőt, a szabályok szerint a rajtsorrendet az utolsó tréning eredménye alapján is meghatározhatják – ebben az esetben Valtteri Bottas indulna a pole-ból. A másik megoldás pedig a vasárnap délelőtti kvalifikáció lenne.

Utoljára egyébként 2019-ben fordult elő, hogy elhalasztottak egy időmérőt: akkor a Japán Nagydíj kvalifikációját vasárnap délelőtt tartották meg.

Az F1 és az FIA továbbra is folyamatosan figyelemmel kíséri az időjárás alakulását.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!