Friss hírek

Vasárnapra halaszthatják az időmérőt Japánban

Minden jel arra utal, hogy szombaton nem fogják megtartani az időmérő edzést Suzukában, ugyanis a folyamatosan szakadó eső miatt szinte áll a víz a pályán. Vasárnap reggel lehet a kvalifikáció.Minden jel arra utal, hogy szombaton nem fogják megtartani az időmérő edzést Suzukában, ugyanis a folyamatosan szakadó eső miatt szinte áll a víz a pályán, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy a biztonsági autó is csúszkált egyik kilátogatása alkalmával.

Hirdetés
 

Az FIA nem sokkal a kvalifikáció hivatalos kezdése előtt bejelentette, hogy 30 perccel eltolja a kezdést, amit fél órával később, egy újabb biztonsági autós pályabejárást követően további 30 perccel kitolt, mondván túlságosan veszélyes a pálya.

Mivel a radarképek szerint további viharok vannak útban a pálya felé, és nagyon valószínűtlen, hogy sötétedésig elálljon az eső, minden jel arra utal, hogy szombaton nem fogják megrendezni az időmérőt.

Amennyiben helyi idő szerint 16 óráig nem tudják megnyitni a boxutcát, mivel ekkor még befejeződne az egyórás tréning sötétedésig, az időmérőt vasárnap délelőtt 10 órakor rendezhetik meg, ahogy az legutóbb 2004-ben is volt a helyszínen.

„Nem úgy tűnik, hogy enyhülni fog az eső a közeljövőben” – mondta a Mercedes GP csapatfőnöke, Ross Brawn a BBC Sportnak.

„Öt óra magasságában elkezd sötétedni, így maximum négy óráig lehet eltolni a kezdést. Azt gondoljuk, hogy az időmérő vasárnap reggel kerül majd megrendezésre, és minden bizonnyal nyirkos pályán, így érdekes lesz, bár az előrejelzések szerint a burkolat felszárad a verseny kezdésének időpontjára.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!