Vasselon: A Toyotának mutatnia kell valamit - F1VILÁG.HU

Vasselon: A Toyotának mutatnia kell valamit

Pascal Vasselon bevallotta, a Toyotának minél előbb pontokra kell váltania az időmérőn nyújtott, egyre javuló teljesítményét, miután az elmúlt versenyek balszerencsésen zárultak a kölni bázisú alakulat számára.

Pascal Vasselon bevallotta, a Toyotának minél előbb pontokra kell váltania az időmérőn nyújtott, egyre javuló teljesítményét, miután az elmúlt versenyek balszerencsésen zárultak a kölni bázisú alakulat számára.

A japán gárda a júniusban megrendezett Amerikai Nagydíj óta nem szerzett pontot, jóllehet visszatérve Európába rengeteget javult a TF107-es modell teljesítménye, amit az is bizonyít, hogy az elmúlt három versenyen zsinórban az első tízbe került az időmérő edzésen.

Annak ellenére, hogy a két héttel ezelőtt megrendezett Európa Nagydíjon mindkét versenyző jó eséllyel pályázott a pontszerző helyekre, sem Ralf Schumacher, sem Jarno Trulli nem tudott bekerülni az első nyolcba. Ralf versenyének Heidfeld vetett véget a célegyenesre ráfordító kanyarban, míg Trulli csak az utolsó előtti helyen végzett, miután a csapat elbaltázta taktikáját az esős versenyen.

Vasselon elmondta, ezeket a hibákat kell kiküszöbölniük a jövőben, ha pontokra szeretnék váltani az időmérő edzésen nyújtott, egyre javuló teljesítményüket.

“A csalódással zárult Európa Nagydíj után bízunk benne, hogy sokkal jobb eredményt érhetünk el Budapesten” – mondta a csapat karosszériáért felelős osztályának vezetője.

“Az elmúlt versenyek időmérő edzésein remek teljesítményt nyújtottunk, így joggal reménykedhettünk a pontszerzésben, de végül mindig hibáztunk, így nem tudtunk jó helyen végezni. Biztos vagyok benne, hogy megvan a sebességünk ahhoz, hogy pontokat szerezzünk, már csak arra van szükségünk, hogy ezt a versenyhétvégén be is bizonyítsuk.”

Schumacher is bízik a legjobbakban, és nem alaptalanul teszi, ugyanis eddigi összes Magyar Nagydíját befejezte, és 2000 óta soha nem végzett a hatodik helynél hátrébb a Hungaroringen. A német versenyző azonban elmondta, csak akkor lesz esélyük a pontszerzésre, ha továbbra is jól szerepelnek az időmérő edzésen.

“Nagyon nehéz az előzés a Hungaroringen, így az átlagosnál fontosabb, hogy jól szerepeljen az ember az időmérő edzésen” – mondta Ralf. “Sajnos eddig nem tudtuk átmenteni az időmérőn nyújtott remek teljesítményünket a versenye, de most mindent megteszünk annak érdekében, hogy ez sikerüljön. Hiszem, hogy jó eséllyel pályázunk a pontszerzésre, de ehhez az egész hétvégén jól kell teljesítenünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!