Vasseur: A beállítások, nem a koncepció miatt maradtunk le a Red Bulltól - F1VILÁG.HU

Vasseur: A beállítások, nem a koncepció miatt maradtunk le a Red Bulltól

HIRDETÉS
A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Fred Vasseur szerint nincs semmiféle gond a csapat idei autójának koncepciójával, egész egyszerűen jól kell beállítaniuk azt, hogy fel tudják venni a versenyt a Red Bull-lal.
3 - GP BAHRAIN F1/2023 - SABATO 04/03/2023   credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc

A maranellói gárda az időmérőn valamelyest tartani tudta a lépést az energiaital-gyárosokkal, a futamon azonban óriási lemaradásban voltak a versenytempó tekintetében. A Ferrarinál pontosan látják ezt, az istállót irányító Fred Vasseur azonban azt mondja, ha sikerül jól beállítaniuk a SF-23-ast, képesek lesznek felvenni a versenyt a Red Bull-lal.

Arra a kérdésre, hogy a Ferrarinál továbbra is hisznek-e abban, hogy jelenlegi koncepciójukkal le tudják győzni a Red Bullt, Vasseur így felelt: „Teljesen biztos vagyok benne. Soha nem láttam olyan autót, amely egy körön tartani tudja a lépést egy másikkal, versenyezni viszont képtelen. Szóval beállítás, és néhány autóval kapcsolatos választás kérdése az egész. Semmi köze a koncepcióhoz. Szóval nem kell elmennünk ebbe az irányba.”

A csapatfőnök szerint a Ferrarinál az apró részleteken kell javítani, hogy nyomás alá tudják helyezni a Red Bullt.

„Hogy összegezzem a helyzetet, azt mondanám, hogy az időmérős tempót tekintve ott vagyunk a Red Bull szintjén – legalábbis Bahreinben így volt. Ez pozitívum. De ha javulni akarunk, tisztán kell látnunk a helyzetet, a megbízhatóság tekintetében pedig javulnunk kell.”

„A csapat különféle helyzeteket élt meg a múltban, a legfontosabb pedig most az, hogy átlássuk a helyzetet, és tudjuk, hol buktunk el. Megfelelően ki kell ezt elemeznünk, és erős választ kell adnunk.”

A Ferrari természetesen vizsgálatot indított annak érdekében, hogy kiderítse, pontosan mi okozta Charles Leclerc kiesését vasárnap. A csapatfőnök elárulta, derült égből villámcsapásként érkezett a meghibásodás.

„Nem számítottunk ilyesmire. Ez az első, hogy előfordult. Egyáltalán nem volt ilyen gondunk a 6-7 ezer km során, amit megtettünk a motorral a teszthéten három csapatunkkal, és a próbapadon sem szembesültünk ilyen problémával.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!