Friss hírek

Vasseur: A kultúra hasonló a Ferrarinál, mint a Saubernél volt

A Ferrari új csapatfőnöke, Frederic Vasseur azt mondja, a maranellói istállónál hasonló légkör uralkodik, mint korábbi csapatainál, a Saubernél vagy a Renault-nál.

Vasseur Mattia Binotto helyét vette át a Ferrari csapatfőnöki székében, a szakember számára azonban természetesen nem ismeretlen ez a pozíció, hiszen 2016-ban a Renault, majd 2017-től a Sauber csapatfőnöke volt az F1-ben. A francia szakember még január elején állt szolgálatba a Ferrarinál, elmondása szerint viszont nem érez olyan nagy különbséget a légkört és a motivációt tekintve, mint volt csapatainál.

„Persze minden egy kicsit nagyobb, minden egy kicsit fejlettebb, de végsősoron ugyanazt a légkört érezni, hiszen egy versenycsapatról beszélünk” – idézi Vasseur szavait a RacingNews365.com című internetes portál.

Hirdetés
 

„Úgy fogalmaznék, hogy nem teljesen más az a légkör, ami Enstone-ban, a Saubernél, vagy a Ferrarinál van. A motiváció ugyanaz, a munkaköri leírásom ugyanaz. Egyszerűen csak meg kell adnom mindenkinek minden támogatást, hogy a legjobb feltételek mellett végezhessék a feladatukat.”

Vasseur azt mondja, a Ferrari most kétségkívül fejlettebb eszközökkel rendelkezik, mint akkor, amikor 2017-ben csatlakozott a Sauberhez.

„Amikor csatlakoztam a Sauberhez, egy kicsit más volt a helyzet. Ismertem a létesítményt, illetve a gyárat még korábbról. Ha például a szimulátort említem, a Ferrari sokkal jobb helyzetben van, mint a Sauber volt – de minden egyes területen egy kicsit előrébb járnak. Azt viszont nehéz mondani, hogy ’oké, kristálytiszta, hogy a teljesítménykülönbség ebből fakad’.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!