Friss hírek

Vasseur: „A Q2-ben b*sztuk el a monacói hétvégét…”

Az Alfa Romeo Forma-1-es csapatát irányító Frederic Vasseur elismerte, Monacói Nagydíjuk már a szombati időmérő edzés második szakaszában [Q2] megpecsételődött, így nem volt esélyük a jó eredmény elérésére vasárnap.

A hinwili istállónak a Monacói Nagydíj szabadedzésein legalább egy autója a top 10-ben végzett: az első gyakorláson Kimi Räikkönen 10. lett, csapattársa, Antonio Giovinazzi pedig a második tréningen a 8., a harmadikon a 6. pozícióban végzett.

Az időmérőn aztán Räikkönen és Giovinazzi is túljutott a Q1-ből, a második szakaszban csak a 14. és 15. helyen végeztek, Giovinazzi ráadásul egy háromhelyes rajtbüntetést is kapott.

Hirdetés
 

A verseny első körében az Alfa Romeo mindkét versenyzője pozíciókat veszített, és végül Räikkönen a 17., Giovinazzi pedig a 19. helyen zárt. Messze ez volt a legrosszabb szereplése a csapatnak idén.

„Szerintem a Q2-ben veszítettük el a versenyt” – mondta Fred Vasseur a Motorsport.com-nak.

„A tempó megvolt az első, a második és a harmadik edzésen is, folyamatosan a top 10-ben voltunk. Aztán a Q1 és a Q2 között elveszett valami, a Q2-ben lassabbak voltunk, mint a Q1-ben. Figyelembe véve, hogy a pálya is javult, és a többi, teljesen szürreális a dolog. És aztán elb*sztuk a hétvégét.”

„Alapos elemzésre lesz szükségünk, hogy kiderítsük, mit csináltunk rosszul, vagy mi csúszott félre, de a tempó megvolt a hétvége bizonyos szakaszaiban. És erre kell építkeznünk a következő versenyre.”

„Egyik edzésről a másikra tönkre lehet tenni egy hétvégét. [Carlos] Sainz számára pont ellenkezőleg történt: kezdetben sehol sem volt, és aztán feltámadt.”

Arra a kérdésre, hogy mit csinálhatott rosszul az Alfa Romeo, Vasseur így felelt: „Leginkább a gumikkal volt valami.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Vasseur: „A Q2-ben b*sztuk el a monacói hétvégét…”
Az FIA megkönnyíti a csapatok dolgát Szingapúrban
A Red Bull még nem számít bajnoki ünneplésre Szingapúrban
A Porsche elvesztette étvágyát a Forma-1 iránt
Vadonatúj padlólemezzel támadnak Alonsóék Szingapúrban
Reformokra készül a Forma-1? Két időmérő, és izgalmakat generáló változtatások jöhetnek!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!