Vasseur: „A Q2-ben b*sztuk el a monacói hétvégét…”

Fotó: Alfa Romeo Racing
07 RAIKKONEN Kimi (fin), Alfa Romeo Racing C38, action during the 2019 Formula One World Championship, Grand Prix of Monaco from on May 23 to 26 in Monaco - Photo Florent Gooden / DPPI Räikkönen
Az Alfa Romeo Forma-1-es csapatát irányító Frederic Vasseur elismerte, Monacói Nagydíjuk már a szombati időmérő edzés második szakaszában [Q2] megpecsételődött, így nem volt esélyük a jó eredmény elérésére vasárnap.

A hinwili istállónak a Monacói Nagydíj szabadedzésein legalább egy autója a top 10-ben végzett: az első gyakorláson Kimi Räikkönen 10. lett, csapattársa, Antonio Giovinazzi pedig a második tréningen a 8., a harmadikon a 6. pozícióban végzett.

Az időmérőn aztán Räikkönen és Giovinazzi is túljutott a Q1-ből, a második szakaszban csak a 14. és 15. helyen végeztek, Giovinazzi ráadásul egy háromhelyes rajtbüntetést is kapott.

A verseny első körében az Alfa Romeo mindkét versenyzője pozíciókat veszített, és végül Räikkönen a 17., Giovinazzi pedig a 19. helyen zárt. Messze ez volt a legrosszabb szereplése a csapatnak idén.

„Szerintem a Q2-ben veszítettük el a versenyt” – mondta Fred Vasseur a Motorsport.com-nak.

„A tempó megvolt az első, a második és a harmadik edzésen is, folyamatosan a top 10-ben voltunk. Aztán a Q1 és a Q2 között elveszett valami, a Q2-ben lassabbak voltunk, mint a Q1-ben. Figyelembe véve, hogy a pálya is javult, és a többi, teljesen szürreális a dolog. És aztán elb*sztuk a hétvégét.”

„Alapos elemzésre lesz szükségünk, hogy kiderítsük, mit csináltunk rosszul, vagy mi csúszott félre, de a tempó megvolt a hétvége bizonyos szakaszaiban. És erre kell építkeznünk a következő versenyre.”

„Egyik edzésről a másikra tönkre lehet tenni egy hétvégét. [Carlos] Sainz számára pont ellenkezőleg történt: kezdetben sehol sem volt, és aztán feltámadt.”

Arra a kérdésre, hogy mit csinálhatott rosszul az Alfa Romeo, Vasseur így felelt: „Leginkább a gumikkal volt valami.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!