Vasseur: Akkor aggódnék, ha Leclerc nem lenne frusztrált egy ilyen hétvége után - F1VILÁG.HU

Vasseur: Akkor aggódnék, ha Leclerc nem lenne frusztrált egy ilyen hétvége után

HIRDETÉS
A Ferrari versenyzője, Fred Vasseur azt mondja, tökéletesen meg tudja érteni azt, hogy Charles Leclerc frusztrált volt a múlt vasárnapi Kanadai Nagydíjon történtek miatt. A szakember azt mondja, akkor aggódna, ha Leclerc szó nélkül tűrné az ilyen nehéz helyzeteket. Bár Kanadában minden rosszul alakult, a Ferrari nem fogja túlreagálni a történteket.
16 LECLERC Charles (mco), Scuderia Ferrari SF-24, action during the Formula 1 AWS Grand Prix du Canada 2024, 9th round of the 2024 Formula One World Championship from June 07 to 09, 2024 on the Circuit Gilles Villeneuve, in Montréal, Canada - Photo Florent Gooden / DPPI

A Ferrari a szezon eddigi legnehezebb hétvégéjét teljesítette Montrealban: versenyzői, Charles Leclerc és Carlos Sainz kiábrándítóan szerepeltek az időmérőn, a versenyen pedig képtelenek voltak jó teljesítményt nyújtani, végül mindketten kiestek, így az istálló pont nélkül távozott Kanadából.

Leclerc a verseny elejétől kezdve motorgondokkal küszködött, emiatt egy alkalommal a bokszba hívták, és egy teljes kört veszített, amíg újraindították a rendszert. Sainz autójának az első szárnya és padlólemeze sérült meg a futam elején, később pedig megpördült a száradó pályán, és összeütközött Alex Albonnal.

Vasseur elárulta, „problémák hosszú sora” hátráltatta őket, Kanadában „minden rosszul alakult”, elmondása szerint Leclerc mintegy 80 lóerőnyi teljesítményt veszített, ez volt a legfrusztrálóbb.

„Charles esetében a 2. körben elvesztettük a teljesítmény egy részét” — magyarázta a francia szakember. „Vártunk egy piros zászlóra, hogy végrehajthassunk egy teljesítményciklust és megpróbáljunk visszatérni, de a piros zászló soha nem érkezett meg. Nemcsak a motorral volt gond, hanem a motor vezérlésével is, ami miatt teljesen le kellett állítanunk a motort. Meg kellett csinálni egy ciklust, de ez 30 vagy 40 másodperc volt.”

„Charles szempontjából, amikor az autóban van, egy csoportban harcol, és látja, hogy hiányzik 10 vagy 15 km/h, nincs esélye az előzésre, a mérnöke pedig mondja neki, hogy 80 lóerő hiányzik… Tökéletesen megértem, hogy nehéz motivációt találni ilyen helyzetben. Ha nem lenne frusztrált ilyen körülmények között, aggódnék.”

Vasseur azt mondja, a Ferrarinak van elképzelése arról, hogy miért nem találta meg a tempót a vizes, alacsony tapadású pályaviszonyok közepette, és valójában úgy látják, a versenytempó már nem volt annyira rossz.

„A tempó erős volt pénteken. A feltételek szombaton nehezek voltak, és néhány autónak ugyanaz volt a problémája. Nem fogok belemenni a részletekbe, de elég magabiztosak voltunk a versenytempót illetően” — fogalmazott Vasseur. „A problémák az elején… minden rosszul ment, és remélem, hogy a szezonban minden rossz dolgot letudtunk ezen a hétvégén.

Arra a kérdésre, hogy ez volt-e a legnehezebb hétvégéje, mióta vezeti a Ferrari csapatát, a francia szakember így felelt: „A legnehezebb? Nem tudom, de nem ez volt a legjobb!”

„Néha úgy érzed, hogy minden rosszul alakul és ellened van, de nem változtatjuk meg a hozzáállásunkat. Csapatként dolgozunk a pilótákkal a jó és rossz pillanatokban is, és ugyanezt a hozzáállást alkalmazzuk a következő hétvégére is, és folytatjuk együtt. Engem egyáltalán nem zavar meg egy ilyen hétvége, ez van.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!