Vasseur: Az Audinál is azt mondják, nem utasíthattam vissza a Ferrari ajánlatát - F1VILÁG.HU

Vasseur: Az Audinál is azt mondják, nem utasíthattam vissza a Ferrari ajánlatát

HIRDETÉS
A Ferrari Forma-1-es alakulatának új csapatfőnöke, Fred Vasseur elárulta, még az Audinál is azt mondták, hogy nem utasíthatja vissza a patinás olasz istálló ajánlatát.
Carlos Sainz, Fred Vasseur, Charles Leclerc

A francia szakember éveken át vezette a Sauber csapatát a Forma-1-ben – a svájci istálló idén utolsó évét teljesíti az Alfa Romeo partnereként, 2026-tól ugyanis szövetségre lép az Audival. Ha Vasseur maradt volna, feltehetően komoly szerepe lett volna a német vállalat gyári csapatává váló Saubernél, ám végül tavaly év végén ajánlatot kapott a Ferraritól, amit el is fogadott, így átvehette Mattia Binotto helyét.

Vasseur most elárulta, a bejelentés után beszélt az Audi egy képviselőjével, a német gyártó pedig igazán megértő és támogató volt.

„Amikor felhívott a Ferrari, nem osztottam meg a dolgot mindenkivel a világon. A saját gondolataim, a saját, John Elkannal folytatott beszélgetéseim alapján döntöttem. Nem osztotta meg az Audival sem a bejelentés előtt” – magyarázta a szakember.

„Aztán beszélgettem valakivel az Auditól, és azt mondták, hogy nem utasíthatok vissza egy ajánlatot a Ferraritól.”

Vasseur beszélt arról is, az Audinak nem lesz egyszerű dolga az F1-ben, ám a német gyártó jól tudja, mivel áll szemben.

„Kihívás, de itt minden az. Nem lehet arra számítani, hogy könnyű dolgod lesz a Forma-1-ben” – magyarázta a francia szakember. „A Sauber mindig közel marad hozzám, és nagyon jó kapcsolatom volt mindenkivel a csapatnál, szóval a legjobbakat kívánom nekik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!