Vasseur: Az időmérőkön kell javulnunk, a versenytempó rendben volt - F1VILÁG.HU

Vasseur: Az időmérőkön kell javulnunk, a versenytempó rendben volt

HIRDETÉS
Jobb időmérőkre lesz szüksége a Ferrari Forma-1-es csapatának a folytatásban ahhoz, hogy a győzelmekért tudjon csatázni — ezt mondja az istállót irányító Fred Vasseur, aki úgy látja, a versenytempóval alapvetően nem voltak problémák Barcelonában.
VASSEUR Frédéric (fra), Team Principal & General Manager of the Scuderia Ferrari, portrait during the Formula 1 Aramco Gran Premio de Espana 2024, 10th round of the 2024 Formula One World Championship from June 21 to 23, 2024 on the Circuit de Barcelona-Catalunya, in Montmeló, Spain - Photo Eric Alonso / DPPI

A Ferrari egy 5. és egy 6. hellyel zárta a vasárnapi Spanyol Nagydíjat — pontosan ugyanazokban a pozíciókban, melyekből megkezdték a 66 körös száguldást. Vasseur szerint ez jól mutatja, hogy elsősorban az időmérős teljesítményen kellene javítaniuk, ez ugyanis már sorozatban a második olyan hétvége volt, amikor nem tudtak megfelelő rajtpozíciókat szerezni maguknak.

„Feltehetően az időmérő az, ahol a fő problémát keresnünk kell, mivel onnan rajtoltunk a mai versenyen, ahol végül célba is értünk” — magyarázta a francia szakember az F1 TV-nek. „Ez volt a helyzet a legjobb 6 vagy 7 versenyző esetében. Ez van. Jobb munkát kell végeznünk szombatonként, a versenytempónk a mai versenyen rendben volt, talán ugyanolyan volt, mint a Mercedeseké, de mivel mögülük rajtoltunk, mögöttünk is értünk célba. Meglátjuk, mit hoz a jövő hétvége.”

A soron következő Osztrák Nagydíjjal kapcsolatban Vasseur hozzátette: „Pár hónapja már ez van, nagyon szoros a harc, de a pálya vonalvezetésétől és a gumikeverékektől függően vannak apró különbségek a csapatok és autók között.”

„A legfontosabb az, hogy nyerni tudjunk akkor, amikor tényleg képesek vagyunk rá, ha pedig nem, akkor pontokat szerezzünk. Ami a mai versenyt illeti, tisztességes munkát végeztünk. Nem gondolom azt, hogy a mai futamon hiányzott bármi is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!