Vasseur büszke arra, hogy a Ferrari nem esett pánikba - F1VILÁG.HU

Vasseur büszke arra, hogy a Ferrari nem esett pánikba

A kiábrándító idénykezdet után nem esett pánikba a Ferrari – mondja az olasz istállót irányító Fred Vasseur, aki biztos benne, jó úton haladnak afelé, hogy kihozzák autójukból azt, ami benne van.

A Ferrari annak reményében vágott neki a 2023-as F1-es bajnokságnak, hogy méltó ellenfele lesz majd a Red Bullnak a világbajnoki címért folyó küzdelemben, hamar rá kellett azonban jönnie, idei, SF-23-as kódjelű versenyautója nem elég gyors ahhoz, hogy a győzelmekért csatázzon.

A csapat eddigi legjobb eredményt Charles Leclerc szállította a múlt hétvégi Azeri Nagydíjon, miután a 3. helyen futott be. Az istállónál viszont jól tudják, rengeteg munka vár még rájuk, hiszen különösen a versenytempó tekintetében vannak nagy lemaradásban a Red Bullhoz képest.

A Ferrari várhatóan a hétvégi Miami Nagydíjon viszi pályára első komolyabb fejlesztési csomagját, Fred Vasseur csapatfőnök pedig Bakuban arról beszélt, büszke csapatára, amiért nem estek pánikba a gyenge szezonkezdet után.

„Arra számítottunk, hogy jobb formában leszünk kezdetben, és nem is akarok mellébeszélni. Viszont a csapat reakciójával nagyon elégedett vagyok, mivel soha nem esünk pánikba” – mondta a francia szakember. „Miután az első két versenyhétvége rosszul alakult, a reakció Dzsidda és Melbourne között nagyon jó volt.”

„Ami pedig a hozzáállást illeti, akár a fejlesztéseket illetően is, soha nem volt pánik, hogy valamin változtassunk az autón. Egy teljesen új, B-autó nem volt a tervek között, mindig arra fókuszáltunk, hogy kisebb fejlesztéseket vigyünk pályára, hogy először is megértsük, mint csinálunk, és hogyan tudunk fejlődni, hogy elérjük az autóban rejlő potenciált.”

„Nagyon elégedett vagyok ezzel a fajta reakcióval, de persze szeretném, ha jobb formában lennénk.”

A Ferrari jelenleg csak a 4. helyet foglalja el a konstruktőrök versenyében: az olasz istálló 62 pontot szerzett eddig, miközben a Red Bull 180 egységgel vezeti a tabellát.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Vasseur büszke arra, hogy a Ferrari nem esett pánikba
Perez: Egy szinten vagyok Verstappennel
Verstappen óriási fölényben a barcelonai nyitóedzésen
Az Aston Martin megállás nélkül fejleszt, de Alonso szerint ennél is többre van szükségük
Vasseur elmondta, mi a legnehezebb dolga a Ferrari csapatfőnökeként

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!