Vasseur: Fontos, hogy ne legyünk túl optimisták 2024 kapcsán - F1VILÁG.HU

Vasseur: Fontos, hogy ne legyünk túl optimisták 2024 kapcsán

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Fred Vasseur szerint fontos, hogy ne túl nagy várakozásokkal vágjanak neki a 2024-es szezonnak, és kizárólag az előttük álló feladatokra koncentráljanak.

A maranellói gárda 2022 első felében képes volt harcolni a Red Bull-lal, az évad során azonban egyre inkább lemaradt, így végül elbukta a bajnoki címet az osztrákokkal szemben. A Ferrari így idén visszavágásra készült, ám már hamar, a bahreini szezonnyitón be kellett látnia, nem lesz esélye a vb-cím elhódítására.

Bár az évad második felében a Ferrarinak sikerült feljavulnia, Fred Vasseur szerint fontos, hogy ne legyenek túl optimisták 2024-gyel kapcsolatban.

„Hogyne, túl nagyok voltak a várakozások a szezon elején. De gyorsan, már pár bahreini kör után megértettük a helyzetet, sőt, már Bahrein előtt, pár szimulátoros kör után” — mondta a szakember. „De amit mindenképp szeretnék észben tartani az idei szezon kapcsán, az a csapat reakciója. Volt egy kemény pillanatunk, de emlékszem, mi volt Dzsidda, Miami, Spanyolország, vagy Zandvoort után. Zandvoort nem volt olyan régen, és majdnem kört kaptunk.”

„És azt gondolom, ha Zandvoorthoz hasonlítjuk a helyzetet, kollektíven óriási előrelépést tettünk, és ez jó a jövőre nézve. Erre a fejlődésre pedig építeni tudunk a jövő évben.”

„Nem tudom, hogy jobb lesz-e a helyzet jövőre — senki sem tudja. De azt tudod, hogy mit csinálsz a magad részéről, és mindig összehasonlítás kérdése a dolog. Ha sikerül 1 másodpercet javulnod, de a többiek 1,5 másodpercet gyorsulna, akkor hülyének tűnsz. De ha csak fél másodpercet javulnak ők, akkor te leszel a hős.”

„Nem akarok túl optimista lenni, mert talán ez volt az egyik problémánk tavaly. Egyszerűen csak arra kell fókuszálnunk, amit csinálunk, és nem szabad túlságosan a bajnokság kimenetelére gondolni, mielőtt az megnyerésre kerül, nem szabad a díjátadóra gondolni már Bahrein előtt.”

A Ferrari idén végül a 3. helyen zárta a konstruktőri versenyt, miután nem tudta megelőzni a végül bajnoki ezüstérmesként végző Mercedest.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Vasseur: Fontos, hogy ne legyünk túl optimisták 2024 kapcsán
Bahreini Nagydíj: A versenynap eseményei élőben
Leclerc nagyon bízik a Ferrari versenytempójában
Jól fizet a fogadóiroda Leclerc és Russell győzelmére (X)
Az elszúrt időmérő után erős versenyt remél Perez
forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!