Vasseur: Már versenyképesek vagyunk, az elsőségért tudunk harcolni! - F1VILÁG.HU

Vasseur: Már versenyképesek vagyunk, az elsőségért tudunk harcolni!

HIRDETÉS
A lehető legjobb eredményt ért el múlt vasárnap, Imolában a Ferrari Forma-1-es csapata — mondja a csapatot irányító Fred Vasseur.
Scuderia Ferrari mechanics during the Formula 1 MSC Cruises Gran Premio del Made in Italy e Dell’Emilia-Romagne 2024, 7th round of the 2024 Formula One World Championship from May 17 to 19, 2024 on the Autodromo Enzo e Dino Ferrari, in Imola, Italy - Photo Florent Gooden / DPPI

Az olasz istálló remek formában kezdte az Emilia-Romagna Nagydíj hétvégéjét, Charles Leclerc azonban végül nem tudott mit kezdeni a versenyen Max Verstappennel és Lando Norrisszal. A monacói a 3. helyen ért célba Imolában, míg csapattársa, Carlos Sainz az 5. pozícióban ért célba.

„Először is szeretném megköszönni a tifosinak, hogy az a rengeteg rajongó ott volt a dobogó alatt a verseny után. Nagyon különleges volt látni őket, rengeteg energiát adtak nekünk ezen a héten” — mondta Fred Vasseur csapatfőnök. „Összességében jó hétvégénk volt, a pályán elért teljesítményen túl is. Ma a legjobb eredményt értük el, amit csak lehetett, mivel itt nagyon nehéz előzni. Amikor nyomtuk neki, képesek voltunk csökkenteni a különbséget, de figyelnünk kellett a gumik túlmelegedésére, és nem volt elég tempókülönbségünk az előzéshez.”

Vasseur hozzátette, mivel az időmérőn nem tudtak a mezőny élén végezni, ez megpecsételte a sorsukat a versenyre is.

„Sajnos a verseny kimenetele nagyban függött a szombati időmérőtől, és jobban kell teljesítenünk a következő hétvégéken, mivel most már látjuk, hogy a versenytempónk valóban javult. Úgy gondolom, a mai verseny remek reklám volt a Forma-1 számára, mivel több mint 60 kör után három csapat volt hét másodpercen belül, ami azt jelenti, hogy a körönkénti különbség kevesebb mint egy tizedmásodperc.”

„Most már mindenképpen versenyképesek vagyunk, és harcolhatunk az első helyért, még ha meg is kell tennünk még egy kis előrelépést.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!