Vasseur mögött kemény első hetek állnak a Ferrarinál - F1VILÁG.HU

Vasseur mögött kemény első hetek állnak a Ferrarinál

HIRDETÉS
Frederic Vasseur néhány hete vette át a stafétát a Ferrari Forma-1-es csapata élén. Most elárulta, mivel telik a beilleszkedés időszaka.
Charles Leclerc, Fred Vasseur, Ferrari

Egy új korszak első hetei zajlottak le a Ferrari Forma-1-es alakulatánál, miután Mattia Binotto csapatvezető a tavalyi szezon során beadta felmondását. A vörösök Frederic Vasseurt, al Alfa Romeo francia főnökét nevezték ki Binotto utódjául, aki január első felében vette át tőle a stafétát. Vasseur az új kihívása kapcsán elárulta, nagy fába vágta a fejszéjét, de élvezi a kihívást.

„Eddig minden rendben. Képzelhetik, mennyire intenzíven zajlik, hiszen nagyon kevés az idő január eleje és az első teszt között. Eddig minden jó, de fel kell vennem a ritmust.”

Vasseur úgy fogalmazott, a csapatnál eltöltött első heteiben a legfontosabb feladata az emberek megismerése. Mint korábban leszögezte, arrogancia lenne a részéről, ha azonnal a belefogna a csapat belső átalakításába.

„Úgy gondolom, az én pozíciómban nagyon fontos megismerni a lehető legtöbb embert, személyesen beszélgetni velük, megismerni a másikat és annak véleményét a szervezetről. Ismerni akarom az egyéneket. Sokakkal már találkoztam, de még nem mindenkivel. Szerintem mindenki nagyon fókuszált és elkötelezett. Közeledik az új szezon, így alig várjuk az első tesztet. Onnantól nagyon sűrű időszak vár ránk. A hangulattal és az energiákkal minden rendben, mindenki koncentrált. Az első naptól kezdve készen kell állnunk.”

A csapatvezetőnek a szervezet menedzselése mellett természetesen az is a dolga lesz, hogy egészséges légkört tartson fenn a Ferrari két pilótája, Charles Leclerc és Carlos Sainz között. Vasseur úgy érzi, ehhez már kellően ismeri a két pilótát.

„A bejelentés után volt egy hosszú beszélgetésünk, emellett mindkettejüket nagyon jól ismerem. Fontos volt számomra, hogy megértsem az előző szezonnal kapcsolatos érzéseiket és a gondolataikat. Könnyű volt csatlakoznom hozzájuk” – jelentette ki a Vasseur.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!