Vasseur: Nem tettünk ajánlatot Hamiltonnak! - F1VILÁG.HU

Vasseur: Nem tettünk ajánlatot Hamiltonnak!

A Ferrari Forma-1-es csapatfőnöke, Fred Vasseur határozottan cáfolta, hogy a patinás olasz istálló ajánlatot tett a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltonnak.

A Daily Mail című brit lap számolt be a héten arról, a Ferrari egy óriási, 40 millió fontos ajánlattal próbálja meg átcsábítani a Mercedestől a Forma-1 legeredményesebb versenyzőjét, és állítólag attól sem riad vissza, hogy emiatt elveszítheti saját szupersztárját, Charles Leclerc-t.

Állítólag maga John Elkann, a Ferrari elnöke az, aki kapcsolatban áll Hamiltonnal, Fred Vasseur csapatfőnök azonban csütörtökön, Monte-Carlóban határozottan cáfolta, hogy ajánlatot tettek a hétszeres világbajnoknak.

 

„Tökéletesen tudják, hogy a szezon ezen szakaszában minden héten más sztori lát napvilágot” – mondta újságíróknak nyilatkozva a szakember. „Nem teszünk ajánlatot Lewis Hamiltonnak. Nem is tettünk.”

Vasseur ezután beszélt arról is, néhány hete még arról szóltak a hírek, hogy Charles Leclerc és Carlos Sainz szerződik át máshová: „Két hete még Sainzot küldtétek az Audihoz, egy hete meg Leclerc-t a Mercedeshez, szóval egyedül vagyok most!”

Vasseur egyébként jól ismeri Hamiltont, hiszen 2006-ban ő volt a főnöke az ART GP2-es csapatának, mellyel a brit pilóta bajnoki címet szerzett. A francia szakember viszont leszögezte, nem tárgyaltak ferraris szerződésről.

„Nem voltak egyeztetéseink. Azt gondolom, egy ponton minden egyes csapat a rajtrácson szeretné, ha náluk versenyezne Hamilton. Szerintem badarság volna, ha ezt nem mondanánk el. De ha én Hamiltonnal beszélek, akkor az elmúlt 20 évről beszélgetünk. Majdnem minden egyes hétvégén beszélgettem Hamiltonnal. És nem is akarok felhagyni ezzel azért, mert erről kérdezősködnek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!