Vasseur: Pozitív a hangulat a Ferrarinál - F1VILÁG.HU

Vasseur: Pozitív a hangulat a Ferrarinál

A nehéz idénykezdet ellenére pozitív a hangulat a Ferrari csapatán belül – erről beszélt a Spanyol Nagydíj helyszínén az olasz istállót irányító Fred Vasseur.

A Ferrari a tavalyi év első felében méltó ellenfele volt a Red Bullnak, idén viszont eddig nemigen tudott a győzelmekért harcolni, és tulajdonképpen már most kijelenthető, hogy a maranellóiaknak nemigen lesz esélyük a vb-cím elhódítására 2023-ban. Fred Vasseur még januárban vette át a csapatfőnöki teendőket Mattia Binottótól, Barcelonában pedig bevallotta, kihívásokkal teli volt az első néhány hónap Maranellóban, ám elégedettséggel tölti el az, hogy a gyenge eredmények ellenére a csapat nem csügged.

„Mindenekelőtt kihívást jelentett az első néhány hónap. Amikor az ember egy hónappal az új autót bemutatása előtt csatlakozik a Ferrarihoz, rengeteg mindenbe bele kell ásnia magát” – ismerte el a francia szakember Barcelonában. „És aztán elkezdődik a szezon, hétről hétre versenyek vannak – ebből a szempontból tehát rendkívüli kihívást jelent.”

„Ugyanakkor viszont nagyon pozitívak is az érzéseim a csapaton belül uralkodó hangulatról, még ha az eredmények nem is voltak túl jók. A fejlesztésekre fókuszálunk, a csapatszellem megvan, a rajongók lelkesedése pedig óriási motivációt jelent számunkra.”

Vasseurt a pénteki nyitóedzés után kérdezték arról, mik az első tapasztalatok a csapat által pályára vitt fejlesztésekkel kapcsolatban.

„Még egy kicsit korán van ehhez, délután Charles autójára kerülnek fel a fejlesztések. Ezt követően már tisztább képet kapunk, hiszen az első edzés elég nehézkesen alakult, ott volt a tesztgumi is. Sok adatot gyűjtöttünk – például a prototípusgumikról is. Amit a pályán elvégeztünk, az pozitívan alakult, úgy ment minden, ahogy vártuk.”

Bár a Red Bull meggyőző formában kezdte a barcelonai hétvégét, Vasseur nem aggodalmaskodik a folytatás kapcsán.

„A legfontosabb, hogy magunkra fókuszáljunk, és megpróbáljuk a legtöbbet kihozni a csomagunkból. Nem foglalkozunk a többiekkel, nem ismerjük, milyen konfigurációt használt a Red Bull – csak azt tudjuk, mi mit csinálunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!