„Végre minden összeállt” – Sargeant és Albon is a Williams teljesítményét dicséri - F1VILÁG.HU

„Végre minden összeállt” – Sargeant és Albon is a Williams teljesítményét dicséri

A Forma-1-es Las Vegas-i Nagydíj időmérő edzésén a Williams párosa a hatodik-hetedik rajthelyet szerezte meg, amire hosszú évek óta nem volt példa a csapat történetében.

Egészen biztosan egy kisebb ünnepnapként tekint a Las Vegas-i Nagydíj szombatjára a Williams alakulata, miután a kvalifikáción Alex Albon a hatodik, az újonc Logan Sargeant pedig a hetedik helyet szerezte meg úgy, hogy Carlos Sainz büntetésével ráadásul holnap mindketten eggyel előrébb léphetnek majd a rajtrácson. Sargeant szerint a csapat egy ideje már számított a pozitív áttörésre, ami az utcai pályán végre el is jött számukra.

„Most egy boldog srác vagyok. Nagyon jó látni, hogy a munkánk végre eredményt hoz. Úgy érzem, ez már egy ideje benne volt a levegőben, de most végre mindhárom időmérős szakasz összeállt, ami nagyszerű. A vége szoros volt, de örülök, hogy néhány századmásodperccel gyorsabb voltam, mint a tizedik. Ez egy jó nap a csapat számára, szerintem jó autóval várjuk a versenyt. Egyeseket valószínűleg idegesíteni fog a végsebességünk!” – magyarázta Sargeant, aki az idei szezon során másodszor ért el top 10-es eredményt időmérő edzésen.

A Williams garázsának másik oldalán Alex Albonnak úgy sikerült közvetlenül csapattársa előtt végeznie, hogy a harmadik szabadedzést egy balesettel és némi önbizalomhiánnyal zárta.

„Egész hétvégén küzdöttem a fékekkel. Elvesztettem az önbizalmamat és a falnak mentem. Mindig nehéz baleset után rögtön időmérőt teljesíteni, hiszen újra fel kell venni a ritmust. Az időmérőm nem volt egyszerű, nem éreztem jól magam az autóban, de minden kifutással kicsit javítottunk rajta. Tudtuk, hogy ez a pálya kedvezni fog a számunkra. Logan is nagyszerűen teljesített, szóval jó helyzetből várjuk a holnapot” – fogalmazott a thai pilóta.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!