Vegyes érzések a Ferrarinál a szabadedzéseket követően - F1VILÁG.HU

Vegyes érzések a Ferrarinál a szabadedzéseket követően

HIRDETÉS
A Forma-1-es Miami Nagydíj péntekét az előző versenyhétvégékhez hasonlóan keserédesen zárta a Ferrari. Charles Leclerc remek formában nyitott a floridai pályán, Carlos Sainz balszerencsés sorozata azonban nem akar véget érni.
GP MIAMI F1/2022 - VENERDI’ 06/05/2022 Charles Leclerc

Sűrű délutánt zárt a Forma-1 mezőnye az újonnan felavatott Miami Nagydíj helyszínén. Az ismeretlen vonalvezetés és a friss aszfalt intenzív munkát igényelt a csapatoktól, amit a Ferrari alakulata csak részben tudott elvégezni. A pilótapárosukból Charles Leclerc-nek volt könnyebb napja. A monacói egy első és egy második helyezéssel nyitott, ami alapján jó eséllyel pályázik a vasárnapi futamgyőzelemre.

„Jó nap volt. Lépésről lépésre építettük fel a tempónkat, és egészen sokat tanultunk az új pályáról. Nem könnyű, de élvezet rajta menni. A kedvencem a második szektoron belül a 11-es és a 16-os kanyar közötti szakasz” – értékelt az éllovas, aki 47 problémamentes kört tett meg az új pályán.

„Részemről minden simán zajlott, mindent kipróbáltunk, amit elterveztünk. Úgy tűnik, szoros a mezőny, ami izgalmas versenyt vetít előre. Az aszfalt meg fogja fűszerezni a dolgokat. Az ideális íven nagy a tapadás, azon kívül azonban csak minimális, így nehéz lesz előzni. Emellett eléggé agresszívan hat a gumikra, szóval a futamon fontos lesz jól bánni velük.”

Messze nem volt ilyen egyszerű napja Carlos Sainznak, akit versenyhétvégék óta balszerencse sújt. A spanyol az első szabadedzésen még megúszott egy megpördülést, a második gyakorláson azonban falnak csapta autóját, így mindössze 34 megtett körrel zárta a pénteket.

„Nyilván nem kezdődött valami jól a hétvégém, miután a péntekemnek egy sokba kerülő hiba vetett korai véget.  Mégis, az autó jónak tűnik, ezért bízom magunkban. Nincs értelme a pénteken rágódni, ezért az időmérőre és a futamra koncentrálunk. A legrosszabb az egészben, hogy a szerelőknek túlórázniuk kell. Beszélni fogok velük és a csapat többi tagjával is. Várom a szombatot” – értékelt a spanyol.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!