Venezuelában tárgyal Maldonadóról a Renault

Venezuelában tartózkodnak jelenleg a Renault Forma-1-es csapatának képviselői, hogy tárgyalásokat folytassanak Pastor Maldonado fő támogatójával, a PDVSA nevű olajvállalattal.


Venezuelában tartózkodnak jelenleg a Renault Forma-1-es csapatának képviselői, hogy tárgyalásokat folytassanak Pastor Maldonado fő támogatójával, a PDVSA nevű olajvállalattal.

A Lotus még a tavalyi Szingapúri Nagydíjon jelentette be, hogy a venezuelai versenyző 2016-ban is a csapat színeiben folytatja a Forma-1-ben.

Akkoriban még a Renault is egyeztetéseket folytatott a Lotusszal a csapat átvételéről, mely végül meg is történt – a francia gyártó pedig megerősítette, nem kíván változtatni azon a versenyzőpároson, melyet korábban kiválasztott a gárda.

A Renault mindazonáltal a csapat átvételének idején folyamatosan dolgozott azon, hogy milyen támogatókat is vonjon be F1-es projektjébe, a gyártó pedig úgy vélte, a versenyautó festésén is jelentős mértékben változtatni kellene. Márpedig ezzel az elérhető reklámfelületek is változnak, ami a létező szerződéseket is érinti.

Maldonado jövője a hírek szerint azért is került veszélybe, mert a decemberi parlamenti választásokon Nicolas Maduro elnök alulmaradt. A politikai bizonytalanság okán pedig az olaj ára is jelentős mértékben csökkenni kezdett.

Az Autosport szerint pontosan ez volt az oka annak, hogy a Renault elnöke, Carlos Ghosn meglehetősen homályosan nyilatkozott, amikor azt kérték tőle, erősítse meg, hogy a csapat 2016-ban a Jolyon Palmer – Pastor Maldonado párossal vág neki az F1-es bajnokságnak.

A Renault azóta eldöntötte, kitart Maldonado – és értelemszerűen a PDVSA mellett –, az egyeztetések azonban jelenleg is folyamatban vannak egy új megállapodással kapcsolatban.

Habár a venezuelai pilótának érvényes szerződése van az idei szezonra, a Renault-nak szüksége volt egy B-tervre – arra az esetre, ha mégsem jut dűlőre a PDVSA-val.

Úgy tudni, a francia csapat listáján Kevin Magnussen szerepel az első helyen, aki állítólag a Renault enstone-i központjába is ellátogatott az elmúlt héten.

Az Autosport értesülései szerint Jolyon Palmer versenyzői ülése nincs veszélyben.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS