Venezuelában tárgyal Maldonadóról a Renault - F1VILÁG.HU

Venezuelában tárgyal Maldonadóról a Renault

Venezuelában tartózkodnak jelenleg a Renault Forma-1-es csapatának képviselői, hogy tárgyalásokat folytassanak Pastor Maldonado fő támogatójával, a PDVSA nevű olajvállalattal.


Venezuelában tartózkodnak jelenleg a Renault Forma-1-es csapatának képviselői, hogy tárgyalásokat folytassanak Pastor Maldonado fő támogatójával, a PDVSA nevű olajvállalattal.

A Lotus még a tavalyi Szingapúri Nagydíjon jelentette be, hogy a venezuelai versenyző 2016-ban is a csapat színeiben folytatja a Forma-1-ben.

Akkoriban még a Renault is egyeztetéseket folytatott a Lotusszal a csapat átvételéről, mely végül meg is történt – a francia gyártó pedig megerősítette, nem kíván változtatni azon a versenyzőpároson, melyet korábban kiválasztott a gárda.

A Renault mindazonáltal a csapat átvételének idején folyamatosan dolgozott azon, hogy milyen támogatókat is vonjon be F1-es projektjébe, a gyártó pedig úgy vélte, a versenyautó festésén is jelentős mértékben változtatni kellene. Márpedig ezzel az elérhető reklámfelületek is változnak, ami a létező szerződéseket is érinti.

Maldonado jövője a hírek szerint azért is került veszélybe, mert a decemberi parlamenti választásokon Nicolas Maduro elnök alulmaradt. A politikai bizonytalanság okán pedig az olaj ára is jelentős mértékben csökkenni kezdett.

Az Autosport szerint pontosan ez volt az oka annak, hogy a Renault elnöke, Carlos Ghosn meglehetősen homályosan nyilatkozott, amikor azt kérték tőle, erősítse meg, hogy a csapat 2016-ban a Jolyon Palmer – Pastor Maldonado párossal vág neki az F1-es bajnokságnak.

A Renault azóta eldöntötte, kitart Maldonado – és értelemszerűen a PDVSA mellett –, az egyeztetések azonban jelenleg is folyamatban vannak egy új megállapodással kapcsolatban.

Habár a venezuelai pilótának érvényes szerződése van az idei szezonra, a Renault-nak szüksége volt egy B-tervre – arra az esetre, ha mégsem jut dűlőre a PDVSA-val.

Úgy tudni, a francia csapat listáján Kevin Magnussen szerepel az első helyen, aki állítólag a Renault enstone-i központjába is ellátogatott az elmúlt héten.

Hirdetés

Az Autosport értesülései szerint Jolyon Palmer versenyzői ülése nincs veszélyben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Venezuelában tárgyal Maldonadóról a Renault
Horner és felesége kéz a kézben érkeztek a bahreini paddockba
Leclerc nagyon bízik a Ferrari versenytempójában
Jól fizet a fogadóiroda Leclerc és Russell győzelmére (X)
forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!