Vergne és Ricciardo versenyezhet a Toro Rossónál - F1VILÁG.HU

Vergne és Ricciardo versenyezhet a Toro Rossónál

HIRDETÉS

A Toro Rosso alakulata szerda délután hivatalos közleményben tudatta, hogy 2012-ben a Daniel Ricciardo– Jean-Eric Vergne párossal vág neki a világbajnoki küzdelmeknek.


A Toro Rosso alakulata szerda délután hivatalos közleményben tudatta, hogy 2012-ben a Daniel Ricciardo– Jean-Eric Vergne párossal vág neki a világbajnoki küzdelmeknek.

A gárda tehát megválik eddigi párosától, Jaime Alguersuaritól és Sebastien Buemitől. A csapatnál úgy nyilatkoztak, a döntést a Red Bull-lal közösen hozták meg.

„Nagy örömömre szolgál, hogy sikerült meglehetősen korán döntést hoznunk jövő évi versenyzőinket illetően, hiszen ez azt jelenti, hogy minden figyelmünket a 2012-es esztendőre fordíthatjuk anélkül, hogy bármi is bezavarna” – fogalmazott Franz Tost csapatfőnök.

„Az elmúlt évben mind Daniel, mind Jean-Eric bizonyított, és azt várom tőlük, hogy nagyban hozzájárulnak majd a csapat teljesítményéhez jövőre. Danielnek megvan az az előnye, hogy idén sok versenyen rajthoz állt, míg Jean-Eric bebizonyította, hogy gyorsan képes alkalmazkodni azokhoz az igényekhez, melyeket egy Forma-1-es autó megkövetel.”

„Mivel mindketten dolgoztak már együtt a csapattal és a mérnökökkel a közelmúltban, lehetőségük lesz arra, hogy gyorsan felvegyék a tempót a téli tesztek kezdetekor néhány hónap múlva.”

Tost hozzátette, hálás Sebastien Bueminek és Jaime Alguersuarinak az eddig végzett munkájukért, és egyúttal kifejtette, úgy érzi, a Toro Rossónak kötelessége lehetőséget adni az ifjú tehetségeknek.

„Meg kell köszönjem Sebastien Buemi és Jaime Alguersuari kemény munkáját, melyet az elmúlt három szezonban végeztek” – magyarázta a szakember. „Néhányszor igencsak kiváló eredményt szállítottak, ami segített a csapatnak az előrelépésben és a fejlődésben. Minden jót kívánunk nekik a jövőre nézve.”

„Azonban emlékeznünk kell arra, hogy a Scuderia Toro Rosso 2005-ben azzal a szándékkal alakult, hogy segítsen megtenni az első lépést a Forma-1-ben azoknak a fiataloknak, akik a Red Bull Junior versenyzői programból kerültek ki.”

„Tehát az, hogy időről-időre megváltoztatjuk a felállásunkat, része a csapat kultúrájának. Ezt annak érdekében tesszük, hogy elérjük ezt a célt.”

Hirdetés

Az ausztrál Ricciardo a gárda teszt –és tartalékversenyzőjeként tevékenykedett korábban, a Hispania színeiben pedig a Brit Nagydíjon debütálhatott.

„Ez egy igazán nagy dolog számomra, olyasvalami, amit mindig is akartam, mióta először vezettem a Toro Rossónak péntek délelőttönként a szezon első felében” – fogalmazott a fiatal versenyző. „Hogy őszinte legyek, még mindig fel-le ugrálok izgalmamban. A szezon második felében sokat tanultam azoktól az emberektől, akikkel együtt dolgoztam, tizenegy nagydíjon állhattam rajthoz, és szeretnék köszönetet mondani nekik, amiért megadták számomra ezt a lehetőséget.”

„Azt kell mondjam, mindig is a Toro Rossóhoz való csatlakozás volt az igazi célom, szóval nagyon hálás vagyok a Red Bullnak, amiért megadják nekem ezt a fantasztikus lehetőséget. Alig várom már, hogy a tesztek alkalmával megkezdődjön a munka.”

Ricciardo újdonsült csapattársa, Jean-Eric Vergne lesz a harmadik francia versenyző, aki biztosította helyét a 2012-es rajtrácson: honfitársai, a virgines Charles Pic és a lotusos Romain Grosjean szintén a Forma-1-ben versenyezhetnek a jövő évben.

„Először is szeretnék köszönetet mondani a Red Bullnak az eddigi támogatásért, és azért, amiért hiszik, hogy kész vagyok vállalni a Forma-1 nyújtotta kihívást” – mondta Vergne. „Idén korán beköszöntött a karácsony! Miután néhányszor vezettem már a csapatnál, és teszteltem a Red Bull Racinggel Abu Dhabiban, úgy érzem, készen állok, még ha tudom is, hogy nagy különbség van a tesztelés és a valós versenyzés között.”

„Nagyon élveztem a közös munkát a Toro Rossóval az idei évben, és alig várom már, hogy ténylegesen része legyek a csapatnak. Sajnos nem érkezik el elég hamar a március, amikor is ott ülhetek a rajtrácson, Melbourne-ben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!