Friss hírek

Vergne: Jobb versenyzővé váltam a történtek után

A Toro Rosso tehetsége, Jean-Eric Vergne úgy érzi, erősebb versenyzővé vált azt követően, hogy a Red Bull Racing az elmúlt évben nem őt, hanem Daniel Ricciardót választotta Mark Webber utódjául.


A Toro Rosso tehetsége, Jean-Eric Vergne úgy érzi, erősebb versenyzővé vált azt követően, hogy a Red Bull Racing az elmúlt évben nem őt, hanem Daniel Ricciardót választotta Mark Webber utódjául.

Ricciardo mellett Vergne is jó eséllyel pályázott a Red Bull megüresedő helyére az elmúlt esztendő második felében, az energiaital-gyárosok azonban végül az ausztrál versenyzőt szerződtették Sebastian Vettel mellé 2014-re.

Vergne elismerte, nagyon csalódott volt az elszalasztott lehetőség miatt, de úgy érzi, az azóta elvégzett önvizsgálatnak hála erősebb versenyzővé vált.

„Nyilván nehéz pillanatokat éltem át, úgy éreztem, veszítettem és balszerencsés voltam” – nyilatkozta a francia versenyző, aki idén is a Toro Rossónál folytatja F1-es pályafutását.

„Időt szántam arra a tél folyamán, hogy tükörbe nézzek. Felismertem, hogy végül is jó dolog számomra az, hogy nem mentem a Red Bullhoz. Örülök, hogy itt lehetek, és erősebb versenyzővé válhatok. Úgy vélem, tavaly nagyon gyenge voltam, főleg fejben.”

„Szóval úgy hiszem, ha a Red Bullhoz szerződtem volna, az olyan lett volna számomra, mint egy győzelem, és nem úgy végeztem volna a feladatom télen, mint ahogy tettem. Emiatt pedig kellemetlen meglepetés ért volna a Sebastian [Vettel] elleni küzdelem során.”

Vergne harmadik F1-es idényére készül, és állítása szerint a Toro Rossónál minden adott ahhoz, hogy feljebb kapaszkodjon a mezőnyben azok után, hogy tavaly hetedikként zárt a gyártók versenyében.

„Óriási potenciált látok a Toro Rossóban” – folytatta a 23 esztendős versenyző.

„Hihetetlenül boldog vagyok, hogy idén is ennél a csapatnál lehetek. Úgy gondolom, jó helyzetben vagyok az STR-nél, hiszen remek terveik vannak a jövőre nézve. Ha az ember nem lehet egy olyan topcsapatnál, mint a McLaren, a Red Bull, a Mercedes, vagy a Ferrari, akkor határozottan ez a legjobb opció.”

„Hiszek ebben a csapatban, és azt hiszem, ők is hisznek bennem. Ha sokat fejlődök versenyzőként, és a csapat látja bennem a potenciált, és én is azt látom, hogy fejlődik az istálló, akkor boldogan folytatom itt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!