Élő tudósítás: Ez történik Silverstone-ban!

  F170

Vergne: Még van esélyem a Red Bullnál

A Toro Rosso versenyzője, Jean-EricVergne úgy érzi, továbbra is esélye van arra, hogy jövőre a Red Bull Racing versenyzője legyen, noha múlt héten a Milton Keynes-i alakulat nem vele, hanem csapattársával, Daniel Ricciardóval tesztelt Silverstone-ban.


A Toro Rosso versenyzője, Jean-EricVergne úgy érzi, továbbra is esélye van arra, hogy jövőre a Red Bull Racing versenyzője legyen, noha múlt héten a Milton Keynes-i alakulat nem vele, hanem csapattársával, Daniel Ricciardóval tesztelt Silverstone-ban.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner múlt héten egy interjúban elárulta, nagyon valószínű, hogy Kimi Räikkönen és Daniel Ricciardo között dől majd el az év végén távozó Mark Webber ülésének sorsa. Ricciardo a fiatalok tesztjén a világbajnok csapat autójával is tesztelhetett, így jó eséllyel pályázik honfitársa helyére.

Vergne azonban nem adja fel ilyen könnyen: az AUTOSPORT című angol szaklapnak nyilatkozva hétvégén elmondta, továbbra is úgy érzi, van esélye arra, hogy a Red Bullnál folytassa.

„Továbbra is hiszek abban, hogy van esélyem. Természetesen van rá sanszom. Nagyon szeretnék a Red Bullnál versenyezni” – mondta a francia.

„Momentán viszont még nincs értelme ezen gondolkodni. Az nem segít.”

Vergne hozzátette, természetesen nagy dolog, hogy Ricciardo tesztlehetőséget kapott Christian Horner alakulatától Silverstone-ban.

„Ez nyilván egy nagy történet számára. Én még nem akarok a jövő évről gondolkodni, vagy a red bullos esélyekről. Ilyenkor az ember elveszi a koncentrációját, az energiát, én pedig szeretném megtartani ezt az év hátralévő részére a Toro Rosso miatt.”

Vergne elmondta, ha a Red Bull nem is őt választja, nagyon bízik abban, hogy nem Räikkönen, hanem Ricciardo kap majd lehetőséget a bizonyításra.

„Ha Daniel és Räikkönen között döntenének, én kétségkívül Danielt preferálnám. Ez jó volna nekem is, mert én le tudom győzni őt. Idén is megtettem már, amikor nem voltak problémáim. Aztán csak meg kell majd mutatnom a megfelelő embereknek, hogy nem egyszeri dolog volt.”

Az ifjú tehetség bízik abban, a következő versenyeken sikerül hasonlóan jó teljesítményt nyújtania, mint Monacóban, illetve Kanadában.

„Nagyon balszerencsés voltam eddig idén. Nyilván nem mindenki látja ezt, és néhányan talán nem is akarják – csak az eredmények kellenek nekik, amit meg tudok érteni. De ezek akkor is tények. Remélhetőleg Budapesttől kezdve már nem lesznek gondjaim, és szerezhetek néhány nagyszerű eredményt, mint Monacóban és Kanadában.”

„A csapatnál mindenki tudja, hogy képes vagyok rá.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS