Vergne: Rájöttem, hogy türelmesnek kell lennem

A Toro Rosso ifjú versenyzője, Jean-Eric Vergne bevallotta, borzasztóan csalódott volt akkor, amikor megtudta, hogy nem ő, hanem csapattársa, Daniel Ricciardo kap lehetőséget a Red Bull Racingtől 2014-ben.


A Toro Rosso ifjú versenyzője, Jean-Eric Vergne bevallotta, borzasztóan csalódott volt akkor, amikor megtudta, hogy nem ő, hanem csapattársa, Daniel Ricciardo kap lehetőséget a Red Bull Racingtől 2014-ben.

Vergne sokáig jó eséllyel pályázott Mark Webber megüresedő helyére, a Milton Keynes-i gárda vezérkara azonban úgy döntött, nem neki, hanem ausztrál márkatársának, Ricciardónak szavaz bizalmat a következő szezonra.

A francia tehetség a Sky Sports F1 televíziónak adott nyilatkozatában elárulta, sokkolta a döntés, ám véleménye szerint képes volt felülkerekedni a dolgon.

„Természetesen nagyon kiábrándító volt, hogy nem mehettem a Red Bullhoz. Versenyzőként az ember versenyeket akar nyerni, világbajnok szeretne lenni, ehhez pedig a legjobb autóra van szükség – márpedig a Red Bullnál adott a legjobb autó” – mondta a 23 esztendős versenyző.

„Szóval nagyon csalódott voltam. De aztán tükörbe néztem és azt kérdeztem magamtól, «miért őt választotta a Red Bull, és miért nem engem?» Azt gondolom, ez sokat segített abban, hogy jobbá váljak.”

Vergne úgy véli, elégedett lehet azzal, hogy a Red Bull családjában maradt, hiszen a Toro Rosso továbbra is tökéletes csapat lesz számár ahhoz, hogy megmutassa, mire képes.

„Nincs más csapat, ahová szívesen mennék. Először is a Red Bull családjában maradok, és tényleg hiszek ebben az istállóban. Remek terveink vannak a jövő évre, illetve az azt követőre.”

„Imádom ezt a sportot. Nyilván sokkal jobban szeretném, ha az élen autózhatnék, de néha türelmesnek kell lenned. Én most megpróbálok az lenni.”

„Amikor megérkeztem a Forma-1-be, talán a legnagyobb problémám az volt, hogy túlságosan is türelmetlen voltam. Amikor az ember megérkezik egy bizonyos sorozatból, hozzá van szokva ahhoz, hogy mindent megnyert, és tényleg rosszul érzi magát, ha a második, vagy harmadik helyen ér célba. Én ilyen vagyok. Mindig dühös voltam, ha nem nyertem futamot.”

„Ha tehát megérkezel a Forma-1-be és a tizedik helyért harcolsz, az tényleg nehéz. És nagyon sok időbe telt, mire megértettem, hogy nagyon jó eredménynek számít az a tizedik, vagy nyolcadik hely.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS