Verseny közben nézők jutottak a pályára, vizsgálat indult az Ausztrál Nagydíj szervezői ellen - F1VILÁG.HU

Verseny közben nézők jutottak a pályára, vizsgálat indult az Ausztrál Nagydíj szervezői ellen

HIRDETÉS
A Forma-1-es Ausztrál Nagydíj leintése előtt szurkolók egy csoportja a pálya területére jutott, ezzel balesetveszélyes helyzetet teremtve. Az FIA vizsgálja az ügyet.
MELBOURNE GRAND PRIX CIRCUIT, AUSTRALIA - APRIL 02: Max Verstappen, Red Bull Racing RB19, leads George Russell, Mercedes F1 W14, Sir Lewis Hamilton, Mercedes F1 W14, Fernando Alonso, Aston Martin AMR23, Carlos Sainz, Ferrari SF-23, and the rest of the field at the start during the Australian GP at Melbourne Grand Prix Circuit on Sunday April 02, 2023 in Melbourne, Australia. (Photo by Zak Mauger / LAT Images)

Bizarr helyzet alakult ki az F1-es versenyirányítás épületében helyi idő szerint vasárnap este, amikor az FIA az Ausztrál Nagydíj szervezőit vizsgálatra idézte be. Egy átlagos futamon az FIA pilótákat vagy a csapatvezetőket hívja fel elbeszélgetésre, most azonban az Australian Grand Prix Corporation képviselőinek volt jelenése a szövetség előtt, miután a versenyen egy súlyos biztonsági hibát követtek el.

A hivatalos magyarázat szerint „a 2023-as Ausztrál Nagydíj befejezése előtt történt nézői invázió” ügyében történik a vizsgálat, amit a közösségi médiában keringő fotók is alátámasztanak. Egy nézői felvétel alapján elszánt rajongók egy csoportja az egyik célegyenes végi pályabírói poszton átjutva egészen az aszfaltcsík széléig eljutottak, miközben a biztonsági autó előttük vezette fel a mezőnyt. Az eset a kör végére az FIA tudomására jutott, így szokatlan módon a verseny leintése közben negyedik alkalommal is meglengették a piros zászlókat.

A szervezők ellen indított vizsgálat példátlan. A további fejleményekről természetesen azonnal beszámolunk.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!