Verseny verseny után: A McLaren szerint ebből nem lehet rendszer - F1VILÁG.HU

Verseny verseny után: A McLaren szerint ebből nem lehet rendszer

HIRDETÉS
A McLaren Forma-1-es csapatát irányító Andreas Seidl figyelmeztet, a jövőbeli idények során nem lehet majd az új sztenderd a száguldó cirkuszban az, hogy ilyen sűrűn követik egymást a versenyek, és ennyi tripla fordulót rendeznek a bajnokság során.
Carlos Sainz, McLaren, on the grid

A koronavírus-járvány miatt a 2020-as szezon csak július elején rajtolt el, három héten belül rögtön három futamot rendeztek meg.

A következő három hétben pedig újabb három futam következik, a csapatokra tehát rendkívül komoly kihívások várnak.

Először 2018-ban fordult elő, hogy három futam követte egymást gyors egymásutánban, ám természetesen akkor sem nyerte el a csapatok tetszését.

Andreas Seidl, a McLaren csapatfőnöke azt mondja, a tripla fordulókra idén mindenképpen szükség volt, de a jövőben nem lehet ez a sztenderd a Forma-1-ben.

„Újra egy hármas forduló következik a két angliai versennyel, ami nyilván a brit csapatoknak nem olyan rossz, mint néhány más istállónak” – mondta Seidl.

„Legalább lehetőségünk van arra, hogy egy rövid utazás után a lehető legkésőbb érkezzünk meg a pályára, és legyen egy kis szünetünk a két silverstone-i futam között.”

„És aztán következik egy újabb hármas forduló, és ha jól tudom, a program szerint később is lesz még egy, ami szerintem elég kemény. De a különleges körülmények miatt idén ezt be kell vállalni.”

„Ugyanakkor viszont ez nem lehet az új sztenderd a jövőbeli szezonok során.”

Seidl azt mondja, leginkább az jelenti a nehézségek a csapattagok számára, hogy oly’ sok időt kell távol tölteniük otthonaiktól.

Hirdetés

„Nem gondolom, hogy a legnagyobb kihívást jelenleg az a munka jelenti, amit el kell végeznünk a pályán. Persze kemény meló, de a legnagyobb problémát az jelenti minden csapattag számára, hogy távol vannak a családjaiktól és a gyerekeiktől.”

„Az, hogy teljesítettük az első hármas fordulót a hosszú szünet után, szerintem szintén nem a legnagyobb kihívás volt. Muszáj tisztában lennünk azzal, hogy minél jobban benne leszünk a szezonban, és főleg, hogy jönnek az újabb tripla fordulók, annál nagyobb kihívás lesz a csapatnak.”

„Amit mi a csapat részéről tenni tudunk, hogy a lehető legkényelmesebbé tesszük az utazást, a szállást, hogy a lehető legjobb formában maradjunk.”

„Ugyanakkor szerintem a csapaton belül mindenki megérti, hogy ez egy különleges idény, különleges körülmények között versenyzünk a vírus miatt. És mindannyian értjük, hogy ez abszolút szükséges a csapatok fennmaradásához.”

„És egyszerűen csak azt remélem, hogy mindenhez, amit együtt csinálunk, nyitott fülekkel állunk hozzá, meghallgatjuk a problémákat, és remélhetőleg a lehető legfenntarthatóbb módon vészeljük át ezt az időszakot.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!