Versenyigazgató: Vettel megérdemelte a rajtbüntetést Bahreinben - F1VILÁG.HU

Versenyigazgató: Vettel megérdemelte a rajtbüntetést Bahreinben

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Forma-1-es versenyigazgatója, Michael Masi szerint teljesen jogosan kapott rajtbüntetést a múlt hétvégi Bahreini Nagydíjon Sebastian Vettel.

Az Aston Martin német versenyzője a 18. helyet szerezte meg a szombati időmérőn, ám a vasárnapi futamot a mezőny végéről kezdhette csak meg, miután rajtbüntetést kapott.

Vettelt azért büntették meg, mert az időmérő első szakaszának [Q1] végén figyelmen kívül hagyta a dupla sárga zászlós jelzést. Michael Masi elmagyarázta, miért is büntették meg a négyszeres világbajnokot.

 

„Sebastian esetében dupla sárga zászlós jelzés volt érvényben, nem pedig szimpla. Ez nagyon lényeges dolog” – fogalmazott a versenyigazgató.

„Amikor dupla sárga zászlót lengetnek, fogalmazzunk úgy, hogy két „teszten” kell átmenni. Az egyik, hogy a versenyzőtől azt várjuk, vagy félbeszakítja a körét és a bokszba hajt, vagy nem fut értékes köridőt.”

„Valtterié [Bottas] volt a másik autó, amelyik érintett volt akkor, a stewardok őt is megvizsgálták. Valtteri félbeszakította a körét, miközben Sebastian folytatta, és ha jól emlékszem 1 századmásodperccel volt csak lassabb a korábban futott köridejénél.”

„Mindent egybevetve tehát ez egy értékelhető köridő volt, ezért kapott rajtbüntetést. Dupla sárga zászlós jelzés volt, és a versenyzőket folyamatosan figyelmeztettük erre tavaly, és az idei értekezleten is emlékeztettük őket arra, hogy a biztonsági zászlójelzéseket, különösen a sárgákat folyamatosan monitorozzuk és betarthatjuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Versenyigazgató: Vettel megérdemelte a rajtbüntetést Bahreinben
Alonso szerint túl lassú volt az Aston Martin, és beszélt az okokról is
Sainz az egész versenyen a gumikkal spórolt
Szabályt szegett, így büntetést kapott a Mercedes Barcelonában
Norris: Az ütközés nélkül sem volt sok esélyem pontszerzésre

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!