Versenyzői sportszerűségét dicséri a Red Bull

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner dicsérő szavakkal illette versenyzőit, Sebastian Vettelt és Mark Webbert, akik kiélezett, ám mindig sportszerű harcot vívtak egymással az idei bajnokságban.


A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner dicsérő szavakkal illette versenyzőit, Sebastian Vettelt és Mark Webbert, akik kiélezett, ám mindig sportszerű harcot vívtak egymással az idei bajnokságban.

A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner dicsérő szavakkal illette versenyzőit, Sebastian Vettelt és Mark Webbert, akik kiélezett, ám mindig sportszerű harcot vívtak egymással az idei bajnokságban.

Bár Webber nagyobb eséllyel várhatta a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjat, végül Vettel lett az, aki győzelmet aratott vasárnap, és ellenfelei botlásának is köszönhetően, megszerezte pályafutása első világbajnoki címét a Forma-1-ben, mellyel történelmet írt.

Bár versenyzői a Török Nagydíjon az élen haladva kiütötték egymást, majd a Brit Nagydíjon komoly szócsata alakult ki közöttük az új fejlesztésű első szárny miatt, Horner úgy gondolja, hogy egy fantasztikus szezont teljesítettek, és beigazolódott, hogy jól döntöttek, mikor nem alkalmaztak csapatutasítást a szezon utolsó részében.

„Ezek a srácok fantasztikusan versenyeztek az idei szezonban. Mindent sportszerűen tettek a pályán, és az idei, egy csodálatos év volt az egész Forma-1-nek” – mondta a csapatfőnök.

„Helyesen cselekedtünk az idei évben, mindent úgy tettünk, ahogy tennünk kellett, és a pályán szereztük meg a bajnoki címet. Nagyon elégedett vagyok Sebastiannal, aki fantasztikusa versenyzett vasárnap.”

„Az a tény, hogy mindezt csapatutasítás nélkül értük el, és az a tény, hogy a szezon végén a legjobb versenyző győzött, ennek pontosan így kell lennie.”

A szezonzáró előtt szinte nem volt olyan nap, hogy ne került volna elő a kérdés, hogy vajon mit fog tenni Vettel, ha csapattársa előtt vezet, miközben ott lohol mögöttük legnagyobb riválisuk, Fernando Alonso, akinek egy negyedik hely is elég lett volna ahhoz, hogy megszerezze pályafutása harmadik vb-címét, ha Vettel ér be elsőként.

Horner elmondta, hogy csapatutasítást akkor sem alkalmaztak volna, de biztos abban, hogy Vettel tudta volna, hogy mi a dolga, és ha a helyzet úgy kívánta volna, átadta volna vezető pozícióját Webbernek, hogy megnyerje az egyéni bajnoki címet.

„Semmi kétségem efelől” – mondta a szakember. „Sebastian egy csapatjátékos, és nem lett volna olyan helyzet, amiben azt mondtuk volna neki, hogy át kell adnod a helyed. Mindent rábíztunk volna, és biztos vagyok abban, hogy helyesen, a csapat érdekeit szem előtt tartva cselekedett volna.”

Horner dicsérő szavakkal illette Webber is, aki véleménye szerint jövőre ismét ott lesz az élen, és minden esélye meglesz arra, hogy ismét harcba szálljon a világbajnoki címért.

„Mark oszlopos tagja a csapatunknak, kiváló versenyző, és jövőre újabb esélye lesz a vb-cím elhódítására” – mondta. „Nagyon keményen hajtotta Sebastiant az egész szezonban, és szinte semmi nem választotta el őket egymástól a köridőket tekintve.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!