Versenyzők véleményei a Leclerc-Ferrari szerződésről

Fotó: Alfa Romeo Sauber
Charles Leclerc (MON) Alfa Romeo Sauber F1 Team and Kimi Raikkonen (FIN) Ferrari on the drivers parade at Formula One World Championship, Rd8, French Grand Prix, Race, Paul Ricard, France, Sunday 24 June 2018. Räikkönen

Habár a Ferrari-rajongók táborát megosztja a bejelentés, miszerint jövőre Kimi Räikkönen helyett Charles Leclerc versenyez majd a csapatnál, az autósport közössége boldogan fogadta a hírt.

A kedd a bejelentések napja volt – először a Ferrari hivatalossá tette, hogy Räikkönen jövőre már nem versenyez majd náluk, majd a Sauber jelentette be, hogy a finn hozzájuk igazol. Ekkor már csak formalitás volt az a közlemény, amelyben a Ferrari elárulta, Räikkönen helyét Leclerc veszi majd át 2019-ben.

A közönséget megosztotta a hír, és volt F1-es pilóták, illetve más sorozatok versenyzői sem hagyták szó nélkül a hírt – ám ők mindannyian pozitívan fogadták a híreket, és örültek annak, hogy Leclerc lehetőséget kap a maranellóiaktól.

„Mindig szeretem látni, amikor a legjobb versenyzők kapnak esélyt, politika és baromságok nélkül – a mai egy ilyen nap! Gratulálok Charles Leclerc! Már csak Esteban Oconnak kell egy top csapat!” – írta Twitter-oldalán Felix Rosenquist, Formula-E-pilóta.

„Szóval Kimi el tudja képzelni, hogy egy másik csapatnál vezessen, a Saubernél. Jó neki, nekem kicsit furcsa, mivel lassan 40 éves lesz. Csodálom a szenvedélyét és elhatározását, remélem, hogy nem bánja meg, hogy nem a csúcson hagyta abba” – írta Martin Brundle, volt F1-es pilóta és kommentátor.

„Bravo, Charles Leclerc, gratulálok!! Ez csak a kezdet! Biztos vagyok benne, hogy nagyon hamar az élre kerülsz. A jövő F1-es bajnoka, Isten áldjon!” – írta a Ferrari volt versenyzője, Felipe Massa.

„Mega Charles Leclerc!!!!! Annyira boldog vagyok, hogy megkaptad ezt a lehetőséget. Annyira megérdemelted. Gyerünk, mutasd meg nekik!” – írta Dani Juncadella, DTM-pilóta.

„Teljesen megérdemelte. Remek sztori, remek srác, pokoli jó versenyző. A legjobbakat, Charles Leclerc!” – írta Giedo van der Garde, volt F1-es versenyző.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!