Versenyzők véleményei a Leclerc-Ferrari szerződésről - F1VILÁG.HU

Versenyzők véleményei a Leclerc-Ferrari szerződésről

HIRDETÉS
Fotó: Alfa Romeo Sauber

Habár a Ferrari-rajongók táborát megosztja a bejelentés, miszerint jövőre Kimi Räikkönen helyett Charles Leclerc versenyez majd a csapatnál, az autósport közössége boldogan fogadta a hírt.

A kedd a bejelentések napja volt – először a Ferrari hivatalossá tette, hogy Räikkönen jövőre már nem versenyez majd náluk, majd a Sauber jelentette be, hogy a finn hozzájuk igazol. Ekkor már csak formalitás volt az a közlemény, amelyben a Ferrari elárulta, Räikkönen helyét Leclerc veszi majd át 2019-ben.

A közönséget megosztotta a hír, és volt F1-es pilóták, illetve más sorozatok versenyzői sem hagyták szó nélkül a hírt – ám ők mindannyian pozitívan fogadták a híreket, és örültek annak, hogy Leclerc lehetőséget kap a maranellóiaktól.

„Mindig szeretem látni, amikor a legjobb versenyzők kapnak esélyt, politika és baromságok nélkül – a mai egy ilyen nap! Gratulálok Charles Leclerc! Már csak Esteban Oconnak kell egy top csapat!” – írta Twitter-oldalán Felix Rosenquist, Formula-E-pilóta.

„Szóval Kimi el tudja képzelni, hogy egy másik csapatnál vezessen, a Saubernél. Jó neki, nekem kicsit furcsa, mivel lassan 40 éves lesz. Csodálom a szenvedélyét és elhatározását, remélem, hogy nem bánja meg, hogy nem a csúcson hagyta abba” – írta Martin Brundle, volt F1-es pilóta és kommentátor.

„Bravo, Charles Leclerc, gratulálok!! Ez csak a kezdet! Biztos vagyok benne, hogy nagyon hamar az élre kerülsz. A jövő F1-es bajnoka, Isten áldjon!” – írta a Ferrari volt versenyzője, Felipe Massa.

„Mega Charles Leclerc!!!!! Annyira boldog vagyok, hogy megkaptad ezt a lehetőséget. Annyira megérdemelted. Gyerünk, mutasd meg nekik!” – írta Dani Juncadella, DTM-pilóta.

„Teljesen megérdemelte. Remek sztori, remek srác, pokoli jó versenyző. A legjobbakat, Charles Leclerc!” – írta Giedo van der Garde, volt F1-es versenyző.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!