Friss hírek

Verstappen: Ugyanolyan autóval 2 tizedet adnék Hamiltonnak

A Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen a minap egy interjúban arról beszélt, véleménye szerint ugyanolyan autóban ülve „2 tizedmásodperccel gyorsabb” tudna lenni, mint az ötszörös világbajnok Lewis Hamilton, vagy éppen a Ferrari ifjú titánja, Charles Leclerc.

Bár Verstappen idén két futamot már megnyert, az elmúlt időszakban a Red Bull nem tudta felvenni a versenyt a Mercedesszel és a Ferrarival, ez pedig érthető módon csalódottsággal tölti el a holland pilótát.

Verstappen szerint éppen ezért sürgősen javulniuk kell, hiszen ezen nemcsak az idei, de a 2020-as bajnokság is múlhat.

Hirdetés
 

„Szingapúr előtt még azt gondoltam, jövőre egyike lehetünk annak a három csapatnak, mely a vb-címért harcol. De talán már nem így van…” – idézi a holland szavait a De Telegraaf című lap.

„Nagyon bízom abban, hogy képesek leszünk a fejlődésre, de mindenképpen muszáj lesz előrelépnünk.”

Ami saját teljesítményét illeti, Verstappen azt mondta, véleménye szerint idén több alkalommal is erőn felül teljesített. A 22 esztendős pilóta szerint fontos, hogy egy versenyző azt gondolja, ő a legjobb a mezőnyben. Verstappen szent meggyőződése, Lewis Hamiltont és Charles Leclercet is le tudná győzni egy olyanolyan autóval.

„Én a magam részéről úgy érzem, hogy egy ugyanolyan autóban 2 tizeddel gyorsabb lennék náluk” – fogalmazott a fiatal pilóta, aki az időmérők és a versenyek után alaposan ki szokta elemezni riválisai teljesítményét.

Verstappen példaképp Leclerc szingapúri, pole pozíciót érő körét hozta fel.

„Amikor visszanéztem azt a kört, azt gondoltam: ’nos, maradt még benne egy kis idő’. Nem akarok arrogánsnak tűnni, de versenyzőként muszáj azt gondolnod, hogy te vagy a leggyorsabb.”

„Szerintem világos, hogy idén olykor túlteljesítettem. Az emberek gyakran azt gondolják, nos, ez a Red Bull nem olyan rossz. A csapat egy szinten van a többiekkel. De véleményem szerint gyakran jóval előrébb végeztünk, mint amilyen erősek valójában vagyunk. És csapatként erre is kell törekednünk. Még nem tartunk ott, ahol szeretnénk. Még nem tettük meg azt a lépést, amire szükségünk van ahhoz, hogy versenyképesek legyünk 2020-ban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!