Verstappen: Ugyanolyan autóval 2 tizedet adnék Hamiltonnak - F1VILÁG.HU

Verstappen: Ugyanolyan autóval 2 tizedet adnék Hamiltonnak

HIRDETÉS
A Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen a minap egy interjúban arról beszélt, véleménye szerint ugyanolyan autóban ülve „2 tizedmásodperccel gyorsabb” tudna lenni, mint az ötszörös világbajnok Lewis Hamilton, vagy éppen a Ferrari ifjú titánja, Charles Leclerc.
SINGAPORE, SINGAPORE - SEPTEMBER 20: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing prepares to drive in the garage during practice for the F1 Grand Prix of Singapore at Marina Bay Street Circuit on September 20, 2019 in Singapore. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-21MNCWZTD1W11 // Usage for editorial use only //

Bár Verstappen idén két futamot már megnyert, az elmúlt időszakban a Red Bull nem tudta felvenni a versenyt a Mercedesszel és a Ferrarival, ez pedig érthető módon csalódottsággal tölti el a holland pilótát.

Verstappen szerint éppen ezért sürgősen javulniuk kell, hiszen ezen nemcsak az idei, de a 2020-as bajnokság is múlhat.

„Szingapúr előtt még azt gondoltam, jövőre egyike lehetünk annak a három csapatnak, mely a vb-címért harcol. De talán már nem így van…” – idézi a holland szavait a De Telegraaf című lap.

„Nagyon bízom abban, hogy képesek leszünk a fejlődésre, de mindenképpen muszáj lesz előrelépnünk.”

Ami saját teljesítményét illeti, Verstappen azt mondta, véleménye szerint idén több alkalommal is erőn felül teljesített. A 22 esztendős pilóta szerint fontos, hogy egy versenyző azt gondolja, ő a legjobb a mezőnyben. Verstappen szent meggyőződése, Lewis Hamiltont és Charles Leclercet is le tudná győzni egy olyanolyan autóval.

„Én a magam részéről úgy érzem, hogy egy ugyanolyan autóban 2 tizeddel gyorsabb lennék náluk” – fogalmazott a fiatal pilóta, aki az időmérők és a versenyek után alaposan ki szokta elemezni riválisai teljesítményét.

Verstappen példaképp Leclerc szingapúri, pole pozíciót érő körét hozta fel.

„Amikor visszanéztem azt a kört, azt gondoltam: ’nos, maradt még benne egy kis idő’. Nem akarok arrogánsnak tűnni, de versenyzőként muszáj azt gondolnod, hogy te vagy a leggyorsabb.”

„Szerintem világos, hogy idén olykor túlteljesítettem. Az emberek gyakran azt gondolják, nos, ez a Red Bull nem olyan rossz. A csapat egy szinten van a többiekkel. De véleményem szerint gyakran jóval előrébb végeztünk, mint amilyen erősek valójában vagyunk. És csapatként erre is kell törekednünk. Még nem tartunk ott, ahol szeretnénk. Még nem tettük meg azt a lépést, amire szükségünk van ahhoz, hogy versenyképesek legyünk 2020-ban.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!