Verstappen: A 2. helyig simán megelőzök mindenkit, de Leclerc már nagyobb falat lesz! - F1VILÁG.HU

Verstappen: A 2. helyig simán megelőzök mindenkit, de Leclerc már nagyobb falat lesz!

Rajtbüntetése után a 7. helyről fogja megkezdeni a vasárnap délutáni Forma-1-es Olasz Nagydíjat Max Verstappen. A világbajnoki éllovas szerint könnyen átrágja majd magát a többieken, a pole-ból induló Charles Leclerc legyőzése viszont már nagyobb falat lesz.

Verstappent a belső égésű motoregység cseréje miatt sorolták 5 rajthellyel hátrébb az időmérőn megszerzett 3. pozíciójához képest, ám még így is azt gondolja, lesz esélye arra, hogy legyőzze a Ferrari pilótáját, Charles Leclerc-t Monzában. A holland versenyző az időmérő után arról beszélt, azért is különösen optimista, mert rajtbüntetése tudatában direkt a versenyre fókuszáltak az RB18-as beállításakor – ez pedig kifizetődő lehet számukra ma délután.

Arra a kérdésre, hogy meglepte-e, hogy a Ferrarik ennyivel gyorsabbak voltak náluk a szombati időmérőn, Verstappen így válaszolt: „Végig elég szoros volt véleményem szerint. Tudtam, hogy az időmérő is szoros lesz, és szerintem az is volt. Ami pedig a mi autónkat illeti, mi általában a versenyen akarunk gyorsak lenni. Így állítjuk be az autóinkat, ráadásul most van rajtbüntetésünk is. Remélhetőleg meg tudjuk mutatni a versenyen!”

„A tempóm meglesz ahhoz, hogy a 2. helyig mindenkit megelőzzek. Ott egy kicsit bonyolultabbá válik a történet. Jók az érzéseim, de természetesen nem szabad sok időt veszítenünk a verseny elején.”

Verstappen szerint lehet esélye Leclerc legyőzésére is a mai versenyen.

„Az alapján, amit a hosszú etapokon láttam, jónak tűnik a helyzetünk. Egy tiszta nyitókörre lesz szükségem, és gyorsan meg kell előznöm a köztünk lévő autókat. Utána szerintem lesz még esélyem, igen.”

A Red Bull bajnoki éllovasa közvetlenül az időmérő után arról beszélt, nagyobb leszorítóerőt választottak erre a futamra, hogy a gumikkal jobban tudjanak bánni a futamon. Ennek ellenére nem aggódik a végsebesség miatt.

„Szerintem néhány más autóhoz képest még így is nagyon jó végsebességünk van. Szerintem csak a Ferrarik gyorsabbak egy kicsit nálunk az egyenesekben, szóval arra számítok, hogy átrágom magam a mezőnyön, és remélhetőleg, amint közel kerülök Charles-hoz, egy kicsit több lesz a küzdelem. De jobban kell majd támaszkodnunk a leszorítóerőre a kanyarokban.”

Verstappen előnye jelenleg 109 pont az összetettben Leclerc előtt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!